s7300 otopark otomasyonu hatam nerde?

Serhat_A

Üye
Katılım
19 Ağu 2011
Mesajlar
44
Puanları
1
merhaba arkadaşlar okuldaki projemde şöyle bir soru var. benim çözümümde istediğim çıkışı vermiyor. sorunun şeklini ve benim çözümüm eklenti olarak ekledim. Teşekkürşer... soru şu:

Bir otoparkta 20 araçlık yer bulunmaktadır. Kapının girişinde bulunan kırmızı ve yeşil lambalar ile içeride boş yer olup olmadığı kontrol ediliyor. Yeşil lamba yanarken bir araba içeriye girmek istediğinde S1 sensoru arabayı algılıyor ve bariyer açılıyor. Arabanın bariyerden geçtiğini S2 sensoru algılıyor ve 10sn bekleyip bariyeri kapanıyor. 10sn sonra bariyer aşağıya doğru inerken başka bir araç gelirse bariyer bulunduğu konumdan tekrar yukarı doğru çıkmaya başlıyor ve 10sn bekleyip kapanıyor. Otoparkın içindeki araçlardan birisi çıkış için arka kapıya geldiğinde S4 sensoru aracı algılıyor ve bariyer açılıp araba geçişi gerçekleşiyor. Arabanın bariyerden geçtiğini S3 sensoru algılıyor ve 10sn bekleyip kapanıyor. 10sn sonra bariyer aşağıya doğru inerken başka bir araç gelirse bariyer bulunduğu konumdan tekrar yukarı doğru çıkmaya başlıyor ve 10sn bekleyip kapanıyor. Bariyerlerin üst ve alt limitleri sınır anahtarları ile kontrol edilecektir. İçeride bulunan araç sayısı otoparkın ön tarafında bulunan Seven-segment display ile gösteriliyor. Giriş ve çıkış bariyerleri kapandıktan sonra display güncellenerek içerideki araç sayısı gösterilmektedir.
 

Ekli dosyalar

  • ladder.pdf
    142.3 KB · Görüntüleme: 80
  • soru şekli.pdf
    87.8 KB · Görüntüleme: 57
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,122
Mesajlar
915,182
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst