S71200 ile delta sıcaklık cihazı rs485 modbus haberleşme sorunu

hongyi

Üye
Katılım
26 Tem 2009
Mesajlar
137
Puanları
1
s71211 c nin sol tarafına taktığım cm1241 haberleşme modülü ile modbus rtu üzerinden haberleşip okuma yapmak istiyorum fakat yaptıklarımla bir sonuca ulaşamadım.S71200 ile modbus üzerinden haberleşme yapmış tecrübesi olan fikir vermek isteyen arkadaşların yardımını bekliyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
s7 1200 ile modbus rtu haberleşme örneği siemensin sitesinde mevcut artı modbas yardım menüsünü kullanarakta yapabilirsin menüde modbus master ile slave bloklarının mod seçimi ve nasıl kullanılıcağı yazıyor artı modbus com blou deltanın hangi cihazını kullanıyorsun bi yaz istersen bi bakalım
 
dtb 4824rr örneklere göre yaptım fakat sonuç olumsuz atladığım biryermi var bilmiyorum
 
Ayni konudan bende muzdaribim s7 1200 ile siemens v20 surucuyu haberlestirmeye calisiyorum fakat programi plcye yukledikten sonra plc erora geciyo.diagnosticte de hata olarak modul kaldirilmis veya silinmis diyor.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Sorun şöyle çözüldü plc programında yazmış olduğumuz mbload ve mb master bloklarının versiyonlarını cm1241 kartıyla aynı yaptık.
 
Sorun şöyle çözüldü plc programında yazmış olduğumuz mbload ve mb master bloklarının versiyonlarını cm1241 kartıyla aynı yaptık.
blokların versiyonlarını değiştirmedin değil mi.kartın versiyonunu değiştirdin.nasıl yaptığını açıklar mısın
 
Hayır Blokların versiyonlarını değiştirdim.
Bendeki cm1241 in versiyonu 2.0 Çağırdığım MBcomm ve MB master bloklarının versiyonlarını da 2.0 yaptım.Sorun çözüldü.
Eğer olmazsa offline durumda iken cpu ya sağ tıklayıp hardware download yapıp birde öyle deneyin tabi sizin uygulama aynımı bilmiyorum cm1241 mi var?
Kolay gelsin..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,613
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst