s7 400 program silinmesi

Delgado37

Üye
Katılım
27 Ara 2008
Mesajlar
110
Puanları
1
s7 400 de var olan program neden silinir?silinen program tekrar nasıl yüklenir?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
CPU pili bitmiş olabilir. Battery fault ledi yanıyormu? Programın yedeği var ise Simatic Manager ile yükleyebilirsin. Ayrıca haberleşme kartına da ihtiyacın var.
 
bat.fault ledi yanmıyor.cp haberleşme kartı mevcut.programın back up oldugu için yüklemede sorun yok sadece zaman kaybı.program neden siliniyor?hat içerisinde kısa devre oldugunu tahmin ediyorum
 
Bende bir cpu vardı. kendi kendine program siliyordu. Cpu'yu değiştirdik. Sorun kalmadı. Ayrıca başka bir makinada bütün data blokların içineki eğerleri sıfırlandı. Bir kere yaptı ama niye yaptığını anlamaık.
 
Daha önce benimde başıma geldi eğer cpu da eski model se eprom varsa eprom bozuk olduğu için her makina kapanışta yani elektrik kesildiğinde açtığın zaman epromdan bilgileri tekrar cpu ya aktarıyor eprom bozuk olduğu içinde bloklar gelmiyor ben epromu değiştirip yeniden programı eproma yükledim ve sorun çözüldü
 
CPU eski tip pilli ise ve üzerinde pil yoksa enerji kesildiği anda RAM daki program silinir. CPU yu üzerine pil takabilirisniz, Power supply enerji beslemesini şebekeden değilde UPS üzerinden verebilirisniz. Ayrıca EPROM kart takabilirsiniz.Bu epromada güncel programı simatic manager aracılığı ile atarsanız . Piliniz olmasa bile enerji kesildiğinde ramdaki program silinecek. Enerji tekrar geldğinde epromdaki program cpu daki ram a yüklenecektir. Ayrıca saha 24 volt beslemeniz ile CPU 24 volt unuzu ayırın kısa devre aınında CPU nuzun enerjisi kesilmesin. Bunun dışında silinme olayları arızadan kaynaklanır.
 
bence programı yyukledıgın yere bı goz at (ram/rom).
programı gecıcı hafızaya atıyorsan ve eger batarya problemın varsa programın sılınmesı normal
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst