S7 400 plc de bazı cıkışlar kıtlı lÜtfen yardim

xxmustikxx

Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
44
Sevgili Arkadaşlar yeni üyeyim ve PLC yeni öğreniyorum.
Calıştığım iş yerine yeni bir (S7 400 ve ET200S --> Scada)sistem kuruldu. yarısını kurdular diğer yarısı kurulmadı ama PLCnın içinde prgram var. ben tüm Bağlantılarını yaptım ve test için devreye almak istedim. devreye alırken SCADA sistem arıza göstermeden calışıyor göteriyor ama gercekte calışmıyor. sonra baktımki bazı cıkışlardan sinyal (24V) gelmiyor.

bir arkadasdan öğrendiğime göre Programın içinden cikişlar kitleniyormuş LOOK 1 yada LOOK 2 gibi.

Step 7 V5.4 bu siteden indirdim backup CDden baktım Prgrammın içine baktım ama br sey bulamadım. sitedeki konulara baktım burdada bulamadım.

Böye bir uygulama var mı varsa nasıl ve nerden bulabilirim...

Şimdiden yardımlarınız için cok ama çok teşekkür ederim.

saygilarimla
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba Mustak hocam

Isletmemize 6 hat var. bu hatlari besleyen sistem yeni. 3 hatti farkli makina gurubu, diyer 3 hatti da baska makina gurubu besleyen mantikta. suan 3 hat yeni sistemle calisiyor 3 hatt da eski sistemle calisiyor.

Sistem almanyadan geldi ve bir 3 hatti besleyen yani yarisini devreye aldilar. maglesef bagzi sIkintikardan dolayi diyer yarisini devreye almadilar. ama dedigim gibi program icinde yüklü. en son alman mühendis ile görüstügümde sistemin icinde bagzi giris cikislari serbest birakmadim dedi.

sacada dedigim Pc den sistemi takip yada ariza oldugunda nerde ariza oldugunu görebiliyorum.

hocam cross referance bilmiyorum nasil oluyor anlatirsan cok sevinirim.


kolay gelsin
 
hocam pardon unutmusum benım suan aradıgım out A 21.1. starta bardıgım zaman üç output var tek birisi çalışıyor diğer ikisinden sinzal gelmizorç ama dediğim gibi pc den çalişiyor görünüyor. bu cıkış FC 1104-1112-1151-1154 görüyorum ama bir farklılık göremiyorum. Panonun adı MCC12 içinde et200s var
birde fark ettiğim fc99 yorumunda simulasyon yazıyor. acaba burayla alakası olabılırmı

saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst