S7 400 Butun ledler flas yapiyor

balikci

Üye
Katılım
30 May 2007
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaslar merhabaä
Calistigim isyerinde Eprom`lu S7 400 var.Makinayi salterden acdigimda S7 400/CPU uzerindeki butun ledler flas yapiyor.PLC anahtarini stop konumuna bile alsam flas yapmaya devam ediyor.PLC ye online olabiliyorum fakat Diagnostike yada program icine giremiyorum.Sizce sorun ne olabilir.Eprom uzerindeki programi PLC ye tekrar nasil yuklerim?Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Geçmiş olsun sanırım yeni bir cpu almanız gerekecek.
 
Bu CPU larda pil olması gerekir. Bu pil CPU hafızasında RAM de yer alan programı korur. Pillerde yedekli olması gerekir. Pil bitmesi durumunda BATF uyarısı verir. Eğer program her şekilde gitti ise pili çıkarıp CPU enerjisini kapatıp açarsanız veya doğrudan üzerinden MRES atarsanız FEPROM daki program restrartta RAM e kaydeder.
MRES üzerinden reset atmak için bir kez MRES yaylı butonu saat yönünün tersine çevirip serbest bırakacaksınız sonra tekrar aynı yöne çevirip 2-3 sn bekleyeceksiniz.
 
Macix arkadaşım aynen dediğin gibi.CPU malesef bozulmuş.Yeni bir CPU alarak sorunu hallettik...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,149
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Geri
Üst