s7-300 zamanlayıcılar

Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
35
arkadaşlar s7-200 ve s7-300 zamanlayıcıları hakkında ödev hazırlamam lazım s7-200 zamanlayıcıları ile ilgili kısımı yaptım fakat s7-300 zamanlayıcıları ile ilgili bilgi bulamadım elinde bilgi olan paylaşa bilirse sevinirim.

adam 1 haftada ödevi isdiyor cuma gününe teslim etmem lazım
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
s7-300 içersinde 5 adet zamanlayıcı çeşidi vardır..

1)s_pulse: Girişine bir gerilim uygulanır uygulanmaz çıkış vermeye başlar.. Ayar edilen süre sonunda kontaklarındaki durumlar değişir. Girişe uygulanan gerilim ayarlanan süre içersinde kesilirse sayma işlemi durur ve gerilim akışı sona erer.. Tekrardan bir enerji akışı başlarsa da sistem yeniden yukarıdaki basamakları takip eder. (yani set özelliği yok)

2)s_pext: S_PULSE ile aynı özelliklere sahiptir. ARTI olarak set olma özelliği yani enerji sürekliliği mecburiyeti yoktur. Grişine uygulanan bir (P) pozitif pulse yeterli olacaktır...

3)s_odt: Gecikmeli zaman rölesiyle eşdeğer tutabiliriz. Girişine enerji uygulandığında kontakları ayar edilen süreye kadar hiçbir tepkide bulunmaz. Ayar edilen süre sonunda kontaklar konum değiştirir. Süre akışı içersinde enerji kesilirse süre sıfırllanır, yeniden bir enerji akışı sağlanırsa sıfırdan bir başlangıç yapılır. (set özelliği yoktur.)

4)s_odts: S_ODT ile aynı özelliklere sahiptir. ARTI olarak set özelliği vardır. Set özelliğini yukarıda açıklamıştık.

5)s_offdt: S_ODTS ile aynı özelliklere sahiptir. Bu fonksiyona ek olarak burada girişe enerji uygulandığında enerjinin negatif pulse kenarında sayma işlemi devreye girer... Daha açıklayıcı bir örnek verecek olursak bir butona basarken ilk basma anı pozitif kenar pulse, basılı butondan elimizi çekerken ki an ise negatif kenar pulse olarak örneklendirebiliriz...
 
Simatic Manager in helpine bakınız...
 
turbo C++ dimi bu alttaki :) setup varsa yolar mısın kullanmayalı baya oldu ya
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst