S7 300 programlama bilgisayarı hakkında...?

husso35

Üye
Katılım
11 Mar 2008
Mesajlar
194
Puanları
1
Selamlar
İşletmemize zar zor STEP7 LITE programı aldırabildik,şimdilik bir masa üstü pc ile program çalışıyoruz,elimizde usb MPI cihazımız mevcut,laptop aldırabilmemiz imkansız gibi görünüyor ve sonuç olarak kendim laptop almaya karar verdim bu konuda kafamda birkaç soru oluştu
-setp7 lite ile mevcut plc lerden backup alablirmiyiz
-sadece öğrenme amaçlı kullanım için laptop a step7 professional(lisanssız) yüklemem bi problem yaratırmı
-ileride proffesional program kullanabilmem için aldığım laptop un özellikleri an az ne olmalıdır
yardımcı olabilirseniz sevinirim,saygılar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaşım merhaba,

Uzun süre Bakım mühendisi olarak çalıştığım için durumunu anlayabiliyorum. Ben sana göre daha şanslıydım sanırım durumun önemini kavrayabilecek yöneticilerle çalıştım hep. Bu arada eğer ukalalık olarak algılamazsan bir kaç önerim olacak. Mutlaka bağlı çalıştığın yöneticilerin vardır, onları da alıp makinanın başına git ve onlara bu sistemlerin PLC kontrollü çalıştığını, elinizde back-uplar olmadığında ne arızalara layıkıyla müdahale edebileceğinizi ne de sistemi kurtarabileceğinizi izah et. Sistemlerin back-uplarının arıza çözümünde ne işe yaradığını ve sistem kurtarmadaki anlamını tarif et. Şu an işe yaramasa dahi, böyle bir durum oluşursa kendini korumakta mutlaka faydası olacaktır. Gerekirse bunu yazılı olarak, mail yoluyla sorumlu insanlarla paylaş, öngördüğün duruş süresini, üretim kaybını (servis gelip tekrar makinana işlerlik kazandırana kadar..) çıkardığında, herkes bir laptop'un aslında solda sıfır kalacağını görecektir.

Bana kalırsa, sen bir profesyonelsin, asla kendi işini yapmak için cebinden para verip notebook satın alma iş için. Profesyonellik birazda astını ve üstünü kendi ihtiyacın doğrultusunda fark ettirmeden yönlendirebilmektir. İlla ki bir notebook alacaksan evde çalış.

Step7 lite için çok bir şey yazamayacağım, ben çok kullandım sayılmaz, ama sana şunu önerebilirim, eğer adres bilgini gönderirsen, sana Step7 Professional ve gerekli tüm dosyaları olan bir CD'yi (içinde neler olduğunu anlamışsındır umarım..) sana kargo ile gönderebilirim.

Step7 ileri düzeyde bir proramlama dili olmasına rağmen, çok fazla RAM tüketmez, herhangi bir yeni notebook bu işini çözecektir. Bunda Microsoft'tan daha fazla yazılım mühendisinin Siemens'te çalışıyor olmasının etkisi büyüktür. (Zamanında Siemens'te çalıştığımdan mıdır nedir :) )

Umarım problemlerinin çözümünde bir yol olmuştur.

Saygılar,
 
Yorumunuz için teşekkür ederim,çalıştığım işletmede yöneticiler çok duyarsız,birçok kez izah etmemize rağmen hala olayın ciddiyetini kavratabilmiş değiliz,bırakın profesyonelliği bir teknik elemanla paketlemeci arasındaki farkın bile farkında değiller(yanlış anlaşılmasın kimseyi küçük görmüyorum) ve birçok teknik elemandanda aynı şikayetleri duydum,'ne iş olsa yaparım abi' mantığının sonuçları işte bu.
Maalesef ki bakım mühendisimizde yok,sadece bakım şefi oda üretim müdürlüğüne bağlı,bizde her vardiyada tek elektrikçi olarak işimizi yapıyoruz.Laptop almamdaki asıl amacım kendimi geliştirebilmek,elimde professional program var evde çalışıyorum ama legal olmadığı için işyerindeki pc ye yükleyemiyorum e evdede plc olmadığı için evde pratik yapamıyorum,eninde sonunda bir gün fabrikadaki plc lerden biri çökecek o zaman benim diyeceğim şu olacak ''BİR MUSİBET BİN NASİHATTAN İYİDİR''
saygılar
 
BİZDED AYNI SORUNLAR VAR BAKIMCIYLA OPERATÖRÜ AYNI HATTA BAKIMCI İKİNCİ PLANDADIR. BUDA SİSTEMLERİ DURUMADIĞIMIZDAN KAYNAKLANIYOR YANLIŞ ANLAŞILMASIN AMACIM DEĞERİMİZİN BİLİNMESİDİR.
 
Arkadaşlar sizi çok iyi anlıyorum. Söylediklerinizin hepsini yaşadım. İlk çalıştığım yerde "BİR MUSİBET BİN NASİHATTAN DAHA İYİ" durumu yaşandı ama akıllanmadılar dışarda partner buldular bizi geliştirmediler.
Maalesef paketlemeci durumunu da yaşadım... Ama şükür daha sonra iyi bi yerde çalıştım.. Ama orda kendimi biraz geliştirdim ama yine de üretim ön planda idi...
Bu bizim kaderimiz. Şimdi ise Fabrikanın programlama ile backuplamasıyla ben ilgileniyoru.

Enrico ya katılıyorum. Kendini yukarıya anlatman lazım. Çünkü onlar anlayamaz herşeyi para olarak görürler. Bizde bunu kulanmalıyız. Çünkü laptop 2.000 YTL ama bir CPU uçtuğunda backup yoksa servis 1.000 YTL+harcırah(yol otel vs) + duruş vs.

Kendini geliştirmen çok önemlidir ve evde PLC olması çok önemli değil sana PC ve "KONTROL KALEMİ" yeter :)

Kolay Gelsin
 
Arkadaşlar bende aynı koşullarda çalısıyorum ama hani derler ya ' Hak verilmez alınır ' .Birazda bize bağlı,bu masraf cıkarma işlerini kabul ettirmeliyiz.yadeğilse yonetim kısmı anlamaz ve nezaman arıza yaptı,makinalara bakım yapılmıyor denir ve o an yıldızınıza biraz camur sürülür.Yapamadı olur adınız.
 
Arkadaşım mücadelenden vazgeçme başarılı olacagına inanıyorum s7 300 5.3 svp1 programının demosunu kullanabilirsin 14. günün sonunda sana lisans anahtarını alın diye uyarır. Program demo olarak çalışacaktır.Bu süre içinde programların bekablarını alabilirsin
 
şu an piyasadaki tüm yeni laptoplar işini görür. çalıştığın yerde eski kullanılmayan laptoplar varsa onlar da işini görür. ben de eski laptop var(üstünde disket sürücüsü var) sorun çıkarmadan çalışıyor. evde çalışacaksan simatic manager içindeki simulatör işini görür. %99 simülatörde denediğin programları cpu'ya attığında çalışıyor. s7 lite'da analog deger işleme özelliği yok diye yazıyordu siemenste yanlış hatırlamıyorsam. dolayısıyla makina üstündeki programdaki analog degerlerde sorun çıkabilir. makinadan programı çekemiyorsan üretici firmadan isteyebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,237
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst