S7-300 numaralarının tüm listesi (bilen var mı?)

hakanozh86

Üye
Katılım
13 Şub 2007
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar şu numaraların tamamını nasıl bulabilirim. Hani şu giriş için I0.0 çıkış için Q0.0 falanlar var ya onların tamamını istiyorum. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
PLC uygulamalarında adresler modüllere kullanıcı müdahelesi olmazsa otomatik, kullanıcı müdahelesi sayesinde elle ayarlanabilir. Dolayısıyla otomatik adresleme dışında kendin istediğin adresi istediğin bit e atayabilirsin. Bunun için Simatic manager da hardware yönetimini bilmen gerek.
 
arkadaşım çok sağol ama peki otomatik olanları nereden bulacağız. Değiştirmek istemiyorum. Varolanları öğrenmek istiyorum. Teşekkürler

Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Projeni Simatic Manager da aç Hardware ayarlarına gir. Modullerin üzerine tıkladığında Altta Address yazan kısımlar göreceksin. Bu kısımdaki rakamlar I/O Byte aralıkları. 2....8 gibi rakamlardır. Bu 2.0 dan başlayıp 2.1......8.7 ye kadar gider demektir. I/O bağlantılarının temsil edeceği adresleri bunlara göre belirler yada bağlantılarını buna göre düzenlersin.
 
kafanız karışmasın ST70 kataloğunda hangi cpu için ne kadar input,output merker,timer,counter vb. kullanabileceğini bulabilirsin.Ayrıca module information kısmından online olarak kulllanabileceğin sınırları göstermektedir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst