s7 300 mmc ve hafıza kartı hakkında bilgi

formatlama cpu nun kendisinede yaptırabilir. hatırladığım kadarıyla cpu üzerindeki switchi "MRES" e alıp 9sn bu konumda basılı tuttuğumuzda üzerindeki tüm bilgiler silinip fortmatlama yapıyordu. ayrıntılı bilgi için siemensin sitesine bakılabilir.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
PLC pc ye bağlanır ve haberleşme ayarları yapıldıktan sonra simatik manager de accessible nodes tuşuna basılarak PLc nin içine girilir ve burada silmek istediğimiz bloklar veya fonksiyonlar silinr.
 
bence mmc kartın kullanılma sebebini sorgulayalım.S7 300 cpu üzerinde bulunan mmc programı yapan kendi argesi olması sebebiyle şifrelidir muhtemelen ve de kolay kolay hasar görmez.mmc belleği kopyalayamaz verilere ulaşamazsın veriler silindi ise programı yazan ile irtibata geçmelisin veya yeniden program yazıılmalı
 
kart yanlışlıkla bilgisayar ortamında formatlandıktan sonra simatic managerda accessible nodes olarak ulaşamazsın. (profibus yada mpi konfigürasyonları kartta saklı olduğundan)
 
sayın elektrik tahsin 2mb mmc kartımı tekrar nasıl formatlarım sanırım biçimlendirme yaptım ve formatı bozuldu yardımcı olabilirmisiniz
Arkadaşlar Bende Yanlış versiyon yüklediğim CPU'yu sıfırlamak için yeni aldığım MMC kartı yanlışlıkla biçimlendirdim. Bir çözüm bilen varmı..
Bu Siemensten çektiğimiz nedir arkadaş...
 
Yeni bir mmc kartın imajını alarak eski kartınızın üzerine yazabilirsiniz.
 
Maalesef elimde başka kart yok.
O zaman buradan elinde kart olanlardan rica ediyorum. İmaj alıp paylaşmaları mümkünse...
Teşekkürler Sn. @macix
 
Hallettim arkadaşlar. İhtiyacı olanlar için. İmaj dosyası ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • 064KB.zip
    16 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleme:
kart yanlışlıkla bilgisayar ortamında formatlandıktan sonra simatic managerda accessible nodes olarak ulaşamazsın. (profibus yada mpi konfigürasyonları kartta saklı olduğundan)
ben şuan bu sorunu yaşıyorum.nasıl çözebilirim ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst