s7-300 Mevcut projede modul değişikliğine imkan var mıdır?

ahmtnl

Üye
Katılım
24 May 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
47
S A&nbsp;<br>Arkadaşlar ve ustalar benim cevap aradıgım konu şudur:<br>Mevcut s7 300 otomasyon projesi bulunmaktadır. Bu projede 8 kanallı DO modulunu cıkarıp 16 kanallı DO modulu takarsam ve bunu birkaç modul icin yaparsam program ve donanım acısında sıkıntısı olur mu?<br>Bunu denemek isterdim. Ama çalışan mevcut yem prosesini durdurmak istemiyorum. Birde modul aldırıp daha sonra olmuyor demek pek iyi bir durum olmayacak. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.&nbsp;<br>Şimdiden teşekkürler..<br><br>Ahmet unal
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Olur ancak DO adreslemelerini eskisine uyarlamanız lazım.
 
Tabiiki olur fakat programda da bazı değişlikler yapman gerekecek ve PLC nin donanım ayarlarını değiştirdiğin modüllere göre düzenleyip yeniden PLC'ye yüklemen gerekiyor. Bu donanım ayarlarını yüklerken de PLC stop moduna geçer yani çalışmaz bir süre, yükleme sonrasında tekrar runa alabilirsin. Yardımcı olurum özelden de yazabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst