S7-300 ile Termokupl Okuma

Katılım
22 Ara 2011
Mesajlar
9
Puanları
1
Elimde bulunan Emko IEC 584 "J" tipi, TCKR-M08-L100.1.J model termokupl kullanmak istiyorum. Fakat dığru scale etmeyi bulamadım. sistemin bulunduğu sıcaklıkta scale ettiğim zaman doğru değeri görebiliyorum. Fakat sıcaklık düştüğünde veya yükseldiğinde gerçek değer ile ölçtüğüm değer arasında büyük farklar meydana geliyor. Elinde daha önce bu tarz bir scale programı olan varsa benimle paylaşabilir mi acaba?

Çok acil şekilde çözmem gerekiyor.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bakın hangi modulu kullanıyorsunuz bilmiyorum ama, Termokopul un direkt s7-300 'e bağladığınıda scala etmeniz gerekmiyor. Hardware programında Bağlantı yaptığınız AI Kanalının J tipi termokopul için ayarlandığını chek etmenizi tavsiye ediyorum.
 
plc termokupl direk tanımayabilir.arada convertör kullanman gerek olabilir.plc pt100 ve pt1000 direk okur termokulpum tanımmıyr olabilir.
 
PIW... den okuduğunuz değer gerçek sıcaklık değeridir. scala etmenize gerek yok, hardware ayarları doğru ise problem olmaz.
 
Kullandığım modül S7-300 için Sm331 modülü.
Modül arkasında bulunan seçim soketi A (PT100 ve thermocouple ölçümü için olan ) kısımda.
hardware konfigurasyonu içerisinden kanalların seçimleri j tipi ve TC-IL seçili.
Fakat okuduğum değerler 180, 192, 203 gibi değerler görüyorum. ölçüm yaptığım sıcaklık aralığı ise 10 ile 30 derece arası.
yani 10a da bölsem, bir sayı çıkartarak scale de yapsam doğru sonucu bulamıyorum :(
 
Örneğin IW den gördüğün 192 aslında 19.2 derecedir. Okomada bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsa bunun farklı nedenleri olabilir. Mesela kullandığın termokopul kablosu kaç metre ? Orjinal J tipi termokopul kablosu mu kullanıyorsun ?
 
Sorunun kablodan olduğunu tespit ettik. Bize termokupl kablosu diye verilen kablonun incelediğimizde Pt100 kablosu olduğunu gördük. Elimizde bulunan termokupl kablosuyla yapılan testlerde gerçk sonuçlara ulaştık.

İlgilenen herkese çok teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst