S7-300 ile Profibus Haberleşme Yardım İsteği

fractal

Üye
Katılım
16 Mar 2007
Mesajlar
219
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar s7-300 plc ve programım var.s7-300 ile bir başka cihaz profibus ile haberleşmiş.bu cihaz servoları süren özel bir cihaz.s7-300 de cektiğim program stl.bu cihazla nasıl haberleştiğini hangi fb de olduğunu nasıl bulucam.o cihazın bağlantısını cıkardığımda fb 23 bit 02 diye hata veriyor.bu nedemek.o özel cihazın hiç bir dökümanı yok.hangi bitle cihaz sürücüleri run yapıyor.hangi bit hata olunca on oluyor.stl komutlarından bunu nasıl bulucam..bahsettiğim cihaz siemensin değil.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
cp ladder diye bir fonsiyon olması lazım gönderilecek ve alınacak datalar olmalıydı
stl içinde call cp ladder diye çağrılmış olabilir
 
programın hardware kısmını açıp profibus hattına eklenmiş olan cihazın gsd dosyasından giriş çıkış adreslerini bulup sonra options >referance data > display diyerek bu adreslerin hangi bloklar içinde kullanıldığını bulabilirsiniz.Birde cihazın marka modelini yazarsanız burda belki cihazı kullanmış birileri görüp size daha iyi yardımcı olabilirler.
 
cevaplar için cok teşekkürler.siemens pek kullanmadığım için bazı şeyleri tam bilmiyorum.şimdi ben bu cihazdan programı upload ettim.onu açtım harware kısmında cihaza yıkladım.ama bir açıklama gsd dosyası filan bulamadım.bunu plcden cekme olanağın varmı.yoksa bu cihazı programlayan firmadanmı almalıyım.bu gsd ihtiyacı duyduğım cihazı 4D firması yapmış adı syhnro 3 profibus ile haberleşiyor 2 eksen kontrolü yapıyor.gsd olmadan birşey yapamazmıyım.gsd dosyasını vermezler ise bunu birşekilde elimdeki programdan çıkarabilirmiyim?
 
cihazın kullanım klavuzunu bi şekilde bulman lazım gsd dosyasını bulsan bile cihazın dökümanı olmadan hangi bitin ne komut verdiğini bilemeyiz.Sanırım senin bu cihazın motion kontrol cihazı ve biyerlerinde kodu yada modeli olmalı. s7300 'ün donanım ayarlarında o cihaza sadece birkaç word alanının atandığını görürsün ama klavuzda bu wordün içeriğinide görebilirsin. cihazın yada panonun resmini buraya yükleyebilirsen belki marka model tahmini yapabilirz. Bu arada gsd dosyası sadece o cihazın markası neyse onun internet sitesindedir.
 
bu cihazı üreten firma makine üreticisine yönlendiriyor.oda vermiyor.tekrardan plc programı yazmak çok uzun zaman alır.şöyle düşünüyorum plc programından ilgili yerleri bulup silip bildik başka bir ürün kullanmak.şu anki ürünün resmi aşaıdadır.
,
syncro 3.jpg
 
bu cihazı üreten firma makine üreticisine yönlendiriyor.oda vermiyor.tekrardan plc programı yazmak çok uzun zaman alır.şöyle düşünüyorum plc programından ilgili yerleri bulup silip bildik başka bir ürün kullanmak.şu anki ürünün resmi aşaıdadır.
,
Ekli dosyayı görüntüle 13436

Arkadaşım cihaz LTC firması için üretilen özel senkronize haberleşme cihazıdır şimdi plc de BF hatasımı geliyor hata nedir birde syncro ııı modülde profibus soketinin sağ tarafındaki l1 l2 durum ledlerinin blink durumları şu anda nedir. Eğer l1 yanıp yanıp sönüyorsa senycro ııı modülünün parametrelerinden bağlantı tipini kontrol et.
 
cihazın yenisi aldık.sorun ortadan kalktı sayılır ama bu cihazı kaldırmak için gsd dosyası lazım sanırım.onun yerine başka birşey koyacağım.ya motion kontrol yada örneğin simens plc ve profibus encoder ile onu taklit edebilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst