s7-300 ile Micromaster Profibus Bağlantı

vvkaymak

Uzman Üye
Katılım
15 Eyl 2007
Mesajlar
589
Puanları
221
Yaş
49
Konum
Manisa
Merhaba arkadaşlar
S7300 plc ile micromaster 440 drive ı profibus bağlantısı ile kotrnol edilmesini öğrenmek istiyorum atölyede hazırlıkları yaptım nasıl yapılacağı konusunda temel bilgiler verebilecek arkadaşlar varmı acaba plc ve drive kısmında. hangi parametreler hangi ayarlar ve hangi bağlantılar şeklinde.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
arkadaşlar kendim uğraşarak plc den birşeyle ekledim fakat 4PKW 2PZD Nedir nasıl kullanıcam bilgisi olan arkadaşlar vamı acaba
 
Merhabalar

S7300 ile profibus bağlantı çok sık kullandım. Yalnız ben sürücü olarak Control Techniques kullanıyorum. Sana söyleyebileceğim. S7300 hardware kısmından bir profibus ağı oluşturman. Daha sonra gsd dosyalarını eklediğin sürücüyü bulup bu ağa eklemen. Sürücü ayrıntılarını tıkladığında kaç kanal okuyup yazacağını da eklemen gerekiyor. Fiziksel bağlantıları yaptıktan sonra sürücü kısmından da adresleme yapmalısın ve PLC'ye okutacağın veya yazacağın parametreleri belirlemelisin.

umarım anlatabildim

iyi çalışmalar
 
arkadaşlar oluşturduğum hardware gönderiyorum. Şimdi bu adres bilgilerini nasıl okuyacağım.
hw.JPG
 
arkadaşlar PKW VE PZD nedir nasıl kullanacağım hiç bilen yokmu acaba?
 
umarım yardımcı olur. denendi normal çalışıyor
 

Ekli dosyalar

  • Profilbu.zip
    456.1 KB · Görüntüleme: 23

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst