s7-300 hafıza problemi

hselcuk

Üye
Katılım
18 May 2007
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar, s7-300 314 model bir plc kullanmak istiyorum. 96kb program hafızası gözüküyor. Acaba kullanacağım MMC card'ın işlevi ne olacaktır? Bir de yazacağım Step7 programında çok fazla memory bit kullanmam gerekiyor (MW, MD gibi) acaba bunun herhangi bir sınırı var mı?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Ustam anlamış anlamamış durumundayım :) Ancak aldığım kadarını cevaplamak istiyorum.

PLC'inde kullanabileceğin bit sayısı , timer sayısı , counter sayısı , OB , FC , FB , DB , SFC ve SFB sayısı yazmaktadır. Onları incelersen demek istediğimi anlarsın :)

Onları Hardware'den Cpu'yu online konumuna aldıktan sonra 2 kere tıklayıp karşımıza gelen pencereden performanca data seçeneğini seçerek bakabilirsin.
Ayrıca Memory kısmından da PLC'deki hafızanı kontrol edebilirsin.
 
PLC'lerde iki adet memory alanı mevcuttur, Work Memory ve Load Memory. Burada Work Memory sizin CPU'nuzun işlem yapabilme kapasitesiyken Load Memory MMC kartınızın kapasitesidir. MCC kart boyutu ne kadar büyük olursa içerisinde atabileceğiniz DB ya da FB boyutları o kadar büyük olabilir.

MW ya MD gibi Merker Bitlerin ya da Timer counter sayılarının limit değerleri için ya CPU'ya Online olup Module Informatıon kısmından bu değerleri alabilirsiniz, ya da Siemens kataloglarından CPU modelinizi inceleyebilirsiniz.
 
MMC kartının değeri CPU nun hafızasından büyük bile olsa En fazla CPU nun alanı kadarlık bir hafızaya sahip olabilirsiniz. Daha fazlasına değil.
 
siemen s7 300 cpu 314 ptp üzerindeki yüklü bilgileri alıp diger aynı module nasıl yüklerim
 
sevgili arkadasim PLC de tabiki MW MD lerin sınırı var . Branxian arkadaşımızın yazısında belitiği gibi öğrenebilirsin. ama bana daha fazla hafıza gerekli diyorsan kendine Data Block'lar oluşturabilirsin ve data block'larda tamımladığın hafızayı kullanabilirisin.
 
kaftaraco arkadaşımın da dediği gibi db lar plc lerdeki bu hafıza problemini kaldırmak için üretilmiş bloklardır yapısal programlamda ve memory nın kullanımında buyuk onemı vardır tavsıyem db kullanımına ozen gostererk programı ona gore sekıllendırın buyuk alanlar artacaktır fakat sız zaten boyle yapmıssanız uzulerek belırtmelıyım kı sınırınız o kadar dır mmc kartı ıle alakaı olmadıgı ıcın yapabılecek bısey kalmadı demektır.... kolay gelsın
 
24 KB work memory; 0.3 ms/1000 instructions; MPI connection; multi-tier configuration up to 32 modules 314 cpu icin takacagın ekstra hafıza kartı sana kullanabılecegın db alnları kazandırır. Yani arkadasların bahsettigi gibi olay.PLC hafızasını kayıt tutmak ıcın kullanacak isen hafıza kartını buyuk secmen gerekir bunlar icinde db kullanmalısın yanı data block MW lerın belırlı sınırları var.hafızalama yapmak istiyorsan hic tavsiye etmem.
 
MMC kartının değeri CPU nun hafızasından büyük bile olsa En fazla CPU nun alanı kadarlık bir hafızaya sahip olabilirsiniz. Daha fazlasına değil.

Daha fazlası olabilir ama bu fazlalığı başka dosyalar kaydetmek için kullanabilirsiniz. MEsela makinanın elektrik projesini, plc projesinin tanım+açıklama içeren halini bu extra hafızaya kaydedebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst