s7 300 download sorunu

foxspring

Üye
Katılım
20 Nis 2007
Mesajlar
205
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaslar
Benim sorunum plc'ye bir fc'yi yükleyemiyorum. plc 3152dp hata msjı resimdeki gibi, karşılasan varmı ne yapabilirim?
 

Ekli dosyalar

  • fc1.jpg
    fc1.jpg
    96.2 KB · Görüntüleme: 188
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
yüklemeye çalıştığın fc siemensin hazır fc lerindemi.eğer öyleyse girdiğin datalardan biri uygun formatta olmayabilir
 
hayır bu fc içinde kendi oluşturduğum fc'yi çağırıyorum. plcsim'e yuklediğimde sorun yok fakat gercek plc'de çalışmıyor, derlediğimde hatada vermiyor. bu hatayı sadece bir forumda buldum hafıza kapasite parametreler falan diyor ama hepsi doğru, plc'ye reset attım yenden yukledim sorun yok yazmıs ama bende olmadı. siemenste şimdilik bir cevap veremedi.şimdi supporta yolladık cevap bekliyoruz, gercekten karşılastığım anlamsız(benim için) ve sacma bir sorun.
 
Böyle saçma ve anlaşılamayan bir durumla karşılaştığımda şu tekniği uyguluyorum, çağırılan FC de ki networkleri teker teker kapatarak yüklemeyi veya compile işlemini deniyorum böylece Compile işlemiyle ilgili hatayı belirli bir network aralığına sıkıştırıp daha sonra ilgili network içinde satırlara kadar kapatarak veya kapattıklarımı açıp yükleyip ilgili hatayı yakalıyorum. Sorun bazen convert işlemlerinde bile çıkabiliyor.
Bu tekniği bazen jump komutlarıyla daha hızlı bir şekilde de uygulayabilirsin.
 
Son düzenleme:
FC1 bloğunu başka isimde kaydet.Kaydettiğin bloğu derle ve FC1 ismiyle kaydet.Derleme esnasında çıkan problemleri düzelt.
 
CPU üzerinde RUN STOP anahtarında ayrıca RUN-P yazan yer varmı? var sa run-p moduna alıp dene. Bir de stopta iken denedin mi?
 
FC1 bloğunu başka isimde kaydet.Kaydettiğin bloğu derle ve FC1 ismiyle kaydet.Derleme esnasında çıkan problemleri düzelt.

bunuda denedim olmadı, run p yok ama zaten stop modundada denedim, plc'yi resetledim yinede olmadı, yazılımsal olarak pc'dede zaten hiçbir hata vermiyor ne oluyorsa plc'de oluyor.

bu aksam bazı değişiklikler yaptım yarın yeniden deneyeceğim. olmazsa programı buraya koyarım ilgilenen arkadaslar bir bakar.
 
CPU nuzun hardware den firmware bilgilerini kontrol etmenizi tavsiye ederim. İkinci bir olasılık ta MMC kartın hafıza durumunun da önemi var tabiki. Kartın memory kullanım miktarı nedir module information ' dan kontrol edebilirsiniz. yazmış olduğunuz program MMC kartını doldurmuş yada yazmış olduğunuz blok hafızada çok yer kaplıyor olabilir. Bu durumda da yüklenme problemleri yaşadım ve çözümü gereksiz olsada bir büyük MMC kartı.
 
arkadaşlar s7 300 programını nerden bulabilirim yardımcı olurmusunuz lütfen
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,477
Kullanıcılar
449,891
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst