S7 300 de hatalı ürün ayırma yardım

fikrot

Üye
Katılım
1 Mar 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Herkese merhaba

Bayagı ugrastım fakat olmuyor yapamadım buraya yazmak son çare sanırım yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Bir bant sistemi çalışan bir makina var mesela 4 istasyon çalısıyor ilk istasyonda hata oldu meslela civatayı tam oturtamadı cetvel den istenilen değer alınamadı bunu finalde ıskartaya atacak. Fakat arada 2 istasyon daha var. Ben bu hatalı olan ürünün counterde kaçınsı sırada oldugunu alıp çıkısa yazıyorum o numaraya geldiginde bunu ıskartaya atıyor buraya kadar sorun yok fakat ard arda hatalı olursa eğer busefer benim kaydettigim word e üzeine yazıyor ilk hatalı olan numara arada yok oluyor buna nasıl bir çözüm bulablirim. Arrray kullanmayı denedim ama yapamadım yardımcı olursanız sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Şayet hatalı ürünün enkoder bilgisi (konum) bant çıkışından küçükse yani atılmamışsa bu demekki 2 hatalı ürün mevcut data adreslerini sağa kaydır. Hatalı ürün diye bir data bloku oluştur. Data blokunu tanımlayan (atılacak ürün enkoder bilgisi) ve tarayan bir subroutine oluştur.

Kolay gelsin....
 
Cevap için teşekkürederim. Deneyecegim.
 
Shift register bit ile oldu (SHRB )
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst