s7-300 Data Block Actual Value Sorunu

Katılım
23 Eki 2009
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
54
Merhaba, Arkadaşlar S7-3152 DP PLC ye elimdeki backup programını yükledim. Fakat datablock lardaki initial value değerleri actual value e yazılmadı. Initial value de olan motor hız değerleri, redüktör değerleri v.s. actual value e yazılmadığından actual value deki değerler sıfır kaldı. Haliyle redüktör oranı PLC de sıfır olunca da motorlar da çalışmadı. Sorunu başka şekilde halletim ve makineyi çalıştırdım. Fakat o kadar PLC yi silmeme, resetlememe rağmen niye initial value değerlerini actual value ye otomatik yazılmadı anlamadım. PLC ve MMC yi değiştirdim sonuç değişmedi. Ayrıca çalışma modu seçiminde cold restart aktif olmadı, sadece warm restart yapabildim. O da yaramadı. Sorun hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
proğramı upload ettiysen olabilir..orjinali olmadığı için parametreler gelmemiştir.
 
Normal şaltlarda databloğu ilk defa yazarken initial value direkt databloğa yazılır sizin dediğiniz biraz garip bir olay. Neyse initial değerleri görüyorsan bunları varaible table yardımı ile tek tek data bloğa işleyebilirsin.
İkinci bir tavsiyem program backup yanında mmc kartın imajını alırsan tekrar yüklemede imajı yeni bir mmc karta yükler ve datablog değerleri ile uğraşmadan yoluna devam edersin.
 
Son düzenleme:
Hayır upload değil orjinal program

Macix dediğin gibi ilginç bir olay. Değerleri tek tek yazmak mümkün evet fakat zahmetli bir iş. Ayrıca MMC nin imajınıda önce almak lazımdı artık geçti. Başka bir yolu yokmu initial değerleri actual e yazmak için.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba;

Data bloğu açın; data view kısmını seç. Gözlüğü tak.İstediğn actul değeri gir.Download butonuna bas.
Kolay gelsin.
 
Çözümü buldum. Flimbonun dediği gibi data view seçiliyor. Sonra data block a online olunuyor. Edit menüsünden Initialize Data Block seçiliyor. Böylece bütün initial value ler actuel value ye ekranda yazıyor ve download ikonu ile PLC ye yüklüyoruz. Cevaplar için teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,605
Son üye
osaricicek

Yeni konular

Geri
Üst