s7-300 cpu313c -2dp SF ve BF Arızası Nedenleri

rapid

Üye
Katılım
23 Şub 2007
Mesajlar
38
Puanları
1
Yaş
39
s7 300 cpu313c -2dp plc de SF ışığı sürekli yanıyor.BF ışığı ise saniyede iki kez yanıp sönüyor. bu arızanın sebebi ne olabilir. bu arızayı nasıl çözebilirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Eğer Run ışığıda sürekli yanıyorsa ve Profibus hattına bağlı bir sistem devre dışı ise bu uyarıyı verir(bu bir arıza degildir), profibus hattına bağlı aygıt açıldığında bu ışıklar söner.
Sistem STOP ta ise bir arıza var anlamına gelir BF (Bus Fault) haberleşmeyle ilgili bir arıza olduğu izlenimi verir.
 
bu arıza plc yi ilk başta stopa geçirmişti.plc üzerindeki anahtarı stopa alıp sonra tekrar run pozisyonuna aldım. bu sefer stopa geçmedi ama bu ışıklar yanmaya devam etti. ama makina çalışmıyor.sistemde 4 adet plc var. bunlar profibus üzerinden birbirine bağlı.arıza yapan plc ye bağlı olan elemanları manuel çalıştırabiliyorum.ama zannedersem programa sf ve bf arızası olduğunda çalışmaması için bir koruma eklemişler.ekranda hata veriyor.arıza veren kısmın yedeği var şimdilik onu çalıştırıyoruz. bu arızayı nasıl çözebilirim.
 
bf ledinin yanmasının sebebi profibus hattı üzerindeki cihazların hardware configurasyondaki ile uyumlu çalışmaması
1-hardware configurasyondaki cihazların sipariş kodlarına dikkat et
2-profibus adresleri hardware configurasyondaki ile aynı olmalı
3-on-off swlerinin durumu önemli
4 bence sırası ile devreye alman daha dogru önce 2 tanesini sonra 3,sorna 4 olarak devreye almalısın
5-kolay gelsin
 
merhaba bence sen sorunu çözmeye ilk olarak hardwareconfıgrasyonda cpu özelliklerine girip yani modül informatin ordan dıagnostık buffer a tıkladığında plc nin neden hataya geçtiğini söyleyecek ayrıca eğer hata bir bloktan kaynaklanıyor ise aynıpencerede altta open bloc butonu aktif hale gelirbu buton aktifse vebasarsan sana hatalı bloğu açar onun dışında benimbaşıma gelen butür olaylardan bahsedrsem
meselyaptığın proramın tümünübirseferde cpu ya atma tek tek bloklar halinde salla bide plc ve varsa haberleşme modülünü run konumuna alıp komple enerjiyi kes veonsaniye sonrabidaha verip dene
sana kolay gelsin :))
 
arkadaşlar sorunu çözdüm. profibus hattına bağlı olan slave giriş çıkış modülü arızalıydı. cevap yazan arkadaşlara teşekkürler..
 
peki arkadaşlar sf modu ne anlama geliyo
 
sf=sistem fault=sistem hatası demektir
 
siemens s7-315 cpu sf ışığı yanıp sönüyor başka hiç bir ışık yanmıyor sebebi nedir acaba.
 
Burada yazacağımız şeyler sadece olası nedenler olur.Ama module infomation da buffer diagnostic e bakarsanız kesin nedenini bulursunuz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst