S7-300 CPU 315 2PN/DP ile ABB marka DCS sistemini haberleştirme

mahir1986

Üye
Katılım
27 Ocak 2010
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba arkadaşlar benim size bir sorum olacak samsunda devreye aldığımız atık ısı kazan sistemimiz ile işletmede bulunan ABB marka DCS sistemini Profinet üzerinden haberleştirmek istiyoruz ama daha önce yaptığım bir uygulama değil daha önce profibus üzerinden DCS sistemi ile veri aktardık.

Şimdi benim sistemimde 121 adet analog değer okuyorum ve bu değerleri dcs sistemine aktarmak istiyorum ama bunu yaparken ethernet üzerinden dcs e göndereceğim ama bununla ilgi olarak neler yapılması gerektiği hakkında hiç bir bilgim yok bu konu ile ilgili yardımlarınızı varsa örnek bir program rica ediyorum şimdiden ilgilenen arkdaşlarıma çok teşekkür ederim Allah a emanet olun
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sürücünün manualinden daha detaylı bilgi alabilirsin. GSD dosyasını hardware a ekledikten sonra "PROFINET IO > Drivers" altında sürücünü görmen gerek bunu aynı profibus ta olduğu gibi FROFINET-IO-System altına asacaksın gerekli ayarları ekledikten sonra zaten aşağıda I/O Adreslerini göreceksin.
 
Arkadaşlar herkeze merhaba. çok cil yardıma ihtiyacım var.

elimizde bulunan ABB DCS i Siemens e cevireceğiz. IO kartlarını degiştirmeden sadece CPU siemens yaparak ABB IO larını kontrol etmek istiyorum . test ediyorum. ABB CI840 GSD file ı siemens>data>GSD klasörünün içine koydum. ve hardware olarak gördüm ekledim. adresini verdim ve profibus olarak tanıttım. fakat not available diyor. ve s7300 PLC üzerinde SF kırmızı sürekli BF kırmızı yanıp sönüyor. Nasıl haberleştirebilirim.

yardımlarınız için şimdiden teşekürler...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst