S7-300 Counter Pv DeĞerİ?

knight

Üye
Katılım
22 Şub 2007
Mesajlar
36
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar s7-300 hakkında bir sorum olacak. Bir counter ekledim ve PV kısmına MW75 değeri verdim ve bunu BCD formatında operatör paneline yükledim.
Operatör panelinden bu değere 10 ve daha büyük rakam yazdığımda PLC de MW75 değeri 6 fazla gözüküyor. Bu 6 fazla değer göztermesini anlamadım.
Bin formatında yüklediğimde sorun olmuyor girdiğim değer aynen gözüküyor fakat sayıcı 10 değerine ulaşınca CV değeri sıfırlanıyor. Yardımcı olurmusunuz. Teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bir kere MW75 değerini neden kullandın.Elbette bu senin tercihin olabilir.Ama Word ve dword lerde tek sayı pratikte kullanılmaz.

Sorunuzun cevabı ise :

OP den girdiğiniz BCD kodu PLC de decimal olarak okuduğunuz için sayıyı farklı görüyorsunuz.

Örneğin:

10 BCD = 16 DECIMAL
44 BCD = 68 DECIMAL dir


Ayrıca PV değerini neden BCD giriyorsunuz.Integer girin.
 
HansAndersen ' Alıntı:
Ayrıca PV değerini neden BCD giriyorsunuz.Integer girin.

Bu açıklamayı yaparken sizin PV değerine 16#999 değerinden büyük bir sayı giremeyeceğinizi bildiğinizi düşünüyorum.Dolayısıyla PV değerinizi integer olarak tanımlar iseniz.Örneğin 1000 değeri girdiğinizde programınız yanlış bir işlem yürüteceğinden dolayı SF ledi yanacak ve stopa gidecektir.

Bunu önlemek için uygulamada OP paneline gireceğiniz bilgiyi 3 basamakla sınırlandırırsanız problemi çözmüş olursunuz.
 
Kod:
   L   #INTEGER // Bu sizin OP den girdiğiniz integer değer olsun 
   ITB  
   T   #BCD
   A   I   0.0
   FP  M   0.2
   CU  C   0
   A   M   0.0
   L   #BCD
   S   C   0
   A   M   0.1
   R   C   0
   L   C   0
   T   #CV

Bu şekilde PV değerini OP den integer girerseniz ne girdiğinizi PLC den INTEGER input interfaceinden rahatlıkla okuyabilirsiniz.
 
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Mustak arkadaşımın dediği gibi format değişikliği yapmam gerekiyormuş. Makina istediğim gibi çalışıyor teşekkürler.
 
Burada Hansandersen arkadaşıma katılıyorum.Proje yaparken BCD formatında tag tanımlamamaya özen gösteriyoruz ve OP girişlerini sınırlandırıyoruz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,967
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst