s7-300 arıza hakkında

benson

Üye
Katılım
2 Tem 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Mrb arkadaşlar..Temel anlamda az da olsa PLC ye yönelik bilgim var..Fakat şunu bilmek istiyorum; Mesela, S7-300 ve s7-200 lerin olduğu sistemimde bir motorum durdu.Çalışmıyor.Bunun kodu Q2.0..Ben PLC den bakarak bu motorun durmasına sebep olan arızayı nasıl bulabilirim,mesela I0.2 sorun var şeklinde. bunun için ne tip yetkinliklerim olması gerekiyor, ne kullanmam gerekiyor ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
merhaba;

Sorunu çözebilmek için ya o motorun çalışma şartlarını bileceksiniz.
Ya da eğer varsa PLCye bağlanıp programı çekip o outputun çıkış şartlarına bakacak; veya sistemi tekrar çalıştırıp online takip edeceksiniz.
 
merhaba;

Sorunu çözebilmek için ya o motorun çalışma şartlarını bileceksiniz.
Ya da eğer varsa PLCye bağlanıp programı çekip o outputun çıkış şartlarına bakacak; veya sistemi tekrar çalıştırıp online takip edeceksiniz.


PLC ye bağlanma imkanı var..O şekildeyken detaylı anlatım verirseniz sevinirim..
 
online monitor yaparak mevcut durumu görebilirsin veya vat tablosunda yazarak mevcut durumu online görebilirsinç
 
benson ;
PLC ye bağlan İlgili Bloğun içine gir.Kodları Ladder Görünümüne Al.Bu şekilde programı Kumanda devresi imiş gibi takip edebilirsin.Online konuma geçir.Hangi kontaktan dolayı çalışamıyorsa motorun, tespit et Adrsine bak kontağın.Modülün bu aldığın adresinin Devrede hangi Elemandan geldiğini tespit.Örn: Röle - Termik - Kontaktör - Acil Durum butonu kontakları vb.

Nekadar bilgin olduğuna bağlı.MİSAL: Aşırı akım koruması varsa yazılımsal olarak.Akım Modülünün gönderdiği Analog değerler - setli değerin üstünde ise Motorun Aşırı Akım koruması devreye girer.Bu durumda hata ya gerçektir.Yada modül arızalanmıştır.Çok fazla şey olabilir dostum.Ne ölçüde programı okuyabildiğine bağlı.

Yada en kolayı Bu bir makina ise ve aynı makinadan bir tane daha varsa IO ları karşılaştır.Ama dedğim gibi Problem sadece Inputlardan olmaz.Örneğin ; IO Modüllerinin kendisi de Arızalı Olabilir(zaten bağlanma imkanın varsa bunu tespit edebilirsin) Modüllerin beslemesinde sorun olabilir.yada IO Modülünün sadece Bir Inputu bile arızalı olabilir.Bunu da Inputa gelen kabloyu çıkarır ve başka bir kablo ile 24 v verirsin Yeşil LED 'in yanması gerekir.Çok temel birkaç şey yazdım.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst