s7-200 ve s7-1200 PLC ile DC Motor Kontrolü

eyqcan35

Üye
Katılım
8 Ocak 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
29
Evet ustalarım.12. sınıf Endüstriyel Bakım onarım bölümü öğrencisiyim.Etrafımda Sıemens bilgisi olan kimse yok sanayide bir kaç satış bayisine sordum fakat bir türlü anlatım alamadım.Sizden isteğim en kolay şekilde dc motora yön ve devir kontrolü nasıl yapabilirim bunu anlatmanız ve kaç farklı yolla bu işi yapabilirim sadece birinin uygulamasını yapacağım yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.İyi forumlar.....
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
megep modüllerinden, PLC ile Motor Kontrolü modülünde DC motor kontrol uygulaması var, incele yardımcı olacaktır. takıldığın yer olursa yardımcı olurum.
 
S7-1200 PWM çıkışlarını kullanarak dc motorun hız kontrolünü açık çevrim olarak yapabilirsin. Bununla beraber bir de sürücü devre gerekiyor. Bunun için de mosfet barındıran bir sürücü devre araman gerekiyor. Bu şekilde müthiş bir iş çıkarabilirsin. Biraz araştır yalnız.
1-PWM nedir ne işe yarar?
2- Sürücü devre nedir ne işe yarar?
3-DC motorun hız kontorlü nasıl yapılır ? Yani DC motorun çalışmasını sağlayan hangi parametreyi değiştirerek bu kontrolü yapmak gerekir.
Bu üç soruyu araştır. İnternet ve bu site bu bilgilerle dolu.

Kolay gelsin.
 
Teşekkür ederim.megep modülündeki devreden hiç bir şey anlamadım.birde 12 dcv bir bi motor kontrol edicem.bahsettiğiniz parametrelere baktım bulamadım dün s7-1200 plc de pulse komutunu kurcaladım fakat bir türlü şu motoru çalıştıramadım .durmak yok araştırmaya devam değilmi .. :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
s7 1200 plc aldım ama daha ilk deneyimim baglanamadım bana yardımcı olurmusunuz

ne yapabilecegim konusunda kafam karışık
kafam
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
smb67.7 special memory kontaklarıyla pwm sinyali üretebilirsin pwm sinyalı 1 ve o değerlerinin zamansal olarak arklı dğerleri alabileceğini gösterir
 
s7 1200 plc aldım ama daha ilk deneyimim baglanamadım bana yardımcı olurmusunuz

ne yapabilecegim konusunda kafam karışık
kafam

benimde başıma geldi.

Yapman gereken ilk olarak ag ayarlarından 192.168.0.1 ıp numarasını ayarlamak.

Sonrada hardware ayarlarını yüklemek.

Yani plc modelini ve varsa modülleri secip yüklemelisin.
 
slm arkadaşlar s7 200 de encoderden gelen bilgileri okumak istiyorum ama bir türlü yapamadım. yardımlarınıza ihtiyacım var şimdiden herşey için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,895
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst