S7 200 Tek Butonla Start Stop

samstrong

Üye
Katılım
23 Tem 2008
Mesajlar
318
Puanları
1
Konum
CMS JANT SAN.A.Ş Otomasyon Sistemleri Şefi
Merhaba arkadaşlar. S7 200 de I0.0 ile her pozitif kenarda Q0.0 çıkışını 1 veya 0 yapmak istiyorum. fakat bunu en az programı kullanarak yapmam gerekiyor. yardımcı olur musunuz? örnek 30 byte max. ilgililere şimdiden teşekkürler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
ekli dosyadaki umarım işinizi görür.
 

Ekli dosyalar

  • 35 byte.doc
    102 KB · Görüntüleme: 284
Bu programı alarm gelince çalışan sirenleri susturmak için de kullanıyorum, diyelimki sistemde hava düşük alarmı var ve kompresörde sorun var. Normalde hava girişi düzelene kadar alarm resetlenemez ve siren çıkışı sürekli öter. Bazen bu tip alarmların düzeltilmesi zaman alır ve siren sesi sürekli kafa şişirir.
Tek butonla yani resetle siren sesini kesmek için yukarıdaki kodu kullanıyorum, bu memory bitini alarm sireni çıkışına seri bağlayarak
reset e bir kez basıldığında alarm siren çıkışını kesiyor(ama ekranda alam hala var), tekrar resete basıldığında alarm varsa sistem ötmeye devam ediyor, böylece kimsenin sesten başı ağrımıyor. (Temizlik ne rahat! :eek:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,327
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst