s7 200 step motor kontrolü

Katılım
3 Ocak 2007
Mesajlar
181
Puanları
1
Yaş
39
Elimde S7-200 cpu 224xp plc, Leadshine 57hs22-a 1,8o/4A step motor ve leadshine Microstep Driver M542 Sürücü var.Step motor sürmesini öğrenmek istiyorum.
1.Bu malzemelerle step motor sürebilirmiyim?
2.Bağlantıları nasıl yapmam gerekir?
3.Basit bir program parçası yazabilirmisiniz? Örneğin step motoru 1. butona basınca 1 tur sağa döndürmek, 2. butona basınca 1 tur sola döndürmek ve hızlarını değiştirmek gibi.

Recep Çetin'in PLC Uygulamaları kitabında S7-200 de PTO uygulamaları ile step motor kontrolü için program yazılmış. Oldukça uzun.Daha kısa bir programla bu iş yaptırılamıyor mu acaba?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
step motor üzerinde açısını kaç derece olarak vermiş bu önemli.
 
q0.0 step motor sürücüsüne pals girişi
q0.1 step motor sürücüsüne devir yönü için (sürücü dir girişine)
peryot 10 mili saniye (5 msn on, 5 msn off çıkış verir devri düşürmek için bu rakamı arttırın)
360/1.8=200 bir tur için gereken pals sayısı
 
İlginiz için teşekkür ederim.Bunu deneyeceğim.
 
Bir program bir çok yol ile yazılabiliyor. İstediğiniz program 4 5 yol ile yazılabilir. Bu bir ödevmi yoksa iş içinmi ? Ödev ise öğrenmeniz gereken konu nedir kaydırma komutu gibi bir şey mi yada karşılaştırma komutlarımı ? bunu bildirirseniz daha açıklayıcı cevaplar alabilirsiniz.

Kolay gelsin...
 
İstediğim şey s7-200 PLC ve Microwin ile step motor sürmesini öğrenmek.Ödev yada iş değil.İlk etapta Step motoru sağa sola birkaç tur döndürmek.Korfez_'in yolladığını deneyip sonucu göreceğim.Teşekkürler.
 
bende sana 1 2 gün içinde 2 3 program yazıp atayım su an pc çöktü tekrar kurmam gerekiyor
 
Bugün bir arkadaşım vasıtası ile DELTA marka PLC ile step motoru sağa sola birkaç adım attırmayı başardım.Sürücünün A+, A-, B+, B- 'yi step motora bağladım. +V ve gnd'ye 24V DC güç kaynağına bağladım. PUL+ ve DIR+'yı birleştirip +5V DC güç kaynağına bağladım.PUL-'yi YO, DIR-'yi Y1'e bağladım.+5V'luk güç kaynağının 0V'unuda C0'a bağladım. Step motoru sağa sola birkaç devir attırmayı başardım.
Arkadaşım S7-200'le bunun nasıl yapılacağını bilmediğini söyledi.Yarın da S7-200 ile aynı şeyi kendim yapmayı deneyeceğim. Yalnız kafama takılan şey şu.
Q0.0 çıkışına PUL- yi ve Q0.1 çıkışına da DIR-'yi mi bağlamam gerekir?(Sizin yazdığınızdan anladığım şey bu.)Başka bağlantı yapmayacak mıyım?
Mesela PUL+ ve DIR+ yı birleştirip +5V'luk güç kaynağına bağlayayım mı? Böyle bağlarsam 5V'luk DC gerilim kaynağının -'sini nereye bağlayacağım? Bu sorularımın da cevabını verirseniz çok memnun olurum. İyi çalışmalar dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,603
Son üye
devrim25

Yeni konular

Geri
Üst