S7 200 Sİstemdekİ arıza ve akım yollarını nasıl bilğisayarızdan görürüz.

ulas

Üye
Katılım
6 Eki 2006
Mesajlar
203
Puanları
1
arkadaşlar daha önceden moeller plc ler ile çalıuşmıştım sistemde bir arıza olduğunda, mesela herhangibir akım yolunda kesinti olduğunda sistemi bilğisayarımızdan görerek arızayı kolay şekilde bulup onarıyorduk.
s7 200 plc ler de bu mümkünmü ve nasıl yapıbilir. teşekküler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
plc ye yükleme işlemi yapılsıktan sonra, bu işlem için araç çubuğunda PROGRAM STATÜS tıklanır.bu kısım sistemin akım yollarının görülmesinde ,hataların anlaşılmasında çok faydalıdır.
 
Status Chart ı da kullanmayı öneririm özellikle ayrı ayrı networklerdeki değişkenlerin takip edilmesinde ve istenilen çıkış veya değişkenlerin force edilmesinde vazgeçilmeyen bir kısımdır, ayrıca program block kısmında yukarıdaki toolbarda bayrak şeklinde bookmarklar vardır bunlarıda istenilen networklerin başına koyarak (aynen kitap sayfalarını kaldıgın yeri işaretlemek için kullanılan şerit gibi) bayraklar arasında gezinip(Next Bookmark) kolay program yazılması ve izlenmesi için kullanılan kısaca program içinde rahat gezinip can çekişmenize izin vermeyen araçlardır. ;)
 
arkadaşım teşekkür ederim.
 
plc ile ilgili bazı bilgileri PLC=>INFORMATION ile alabilmekle beraber 200 serisinin gelişmiş diagnostic aracı yoktur.
 
arkadaşım diagnostic in nalamını bilimiyorum. bahsedebilirmisin.
 
Diagnostic teşhis ve tanılama anlamına gelip, plc içerisinde olan olumsuzlukları görebileceğin bir araç sunar.
 
tesekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,040
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst