s7-200 PTO ile Ac Hız Kontrolü

Katılım
13 Mar 2007
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar s7 200ile pto yardımıyla ac hız kontrolu surmem gerekiyor basit bir örnek verebilirmisiniz şimdiden teşekkürler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
pto derken potansiyometre kastediyorsanız eğer söyle bir örnek verebilirim. Ac motor hız kontorlü için bir inverter 'ihtiyacınız olacaktır. İnverter larda gerilim veya akım girişleri vardır. Buralara gerilim için 0-10 volt akım uçunu kullanıyorsanız 4-20 mA arasında akım girilebilir.PLC analog girişe potansiyometre yardımıyla 0-10 volt arası gerilim uyguladınız analog çıkışdan 0-10volt arası alacağınız gerilim invereter V giriş ucuna bağladınız ve inverter frekansı kendi parametrelerinden dışardan gelen gerilimle göre ayar yapacağınız ve hızı hangi aralıkda kontrol edeçiğineze göre minimum ve maksimum frekans ayarlarını yaptınız ve uygun PLC programını yazdığınızda motor hız kontrolü yapılabilir. Bir örnek invertere ayarladınız dedinizki ayarı dışardan gelen gerilime göre yap (yani V girişindeki gerilim esas alınacak ) minumum frekansı 10 hz maksimum frekansıda 100 hz ayarladınız. plc analog çıkışından gelen gerilimi bakacak 0 volt gelmişse frekansı 10 hz yapacak ac motor ona göre dönecek . bakacak plc den 10 volt gelmiş bu sefer frekansı 100 hz yapacak . bu şekilde bir kontrol yapılabilir. Bunun benzeri programın hem panel hem Scada uygulmasını okulda öğrencilerime yaptım çokda güzel çalıştı. ihityac duyulursa program örneğide gönderirim
 
cevap için teşekkürler yanlız istedigim tam olarak bu degil sistem de cpu224 plc teco invertır var Q0.0 çıkışını kullanarak ekrandan hız degeri göndermem gerekiyor örnek varsa sevinirim şimdiden teşekkürler
 
yapmak istediğiniz işlemi tam anlatırsanız daha iyi sonuç alırsınız. bir operatör panel üzerinden hız değiştirmek mi istiyorsunuz yoksa sürücünün digital girişlerini kullanarak daha önce atadığınız hızları plc yardımıyla değiştirmekmi istiyorsunuz.
 
Anladığım kadarıyla siz motor sürücüyü analog olarak sürmek istiyor fakat analog çıkışınız olmadığından plc nin Q0.0 hızlı çıkışını PTO değil PWM kullanarak 0-10v. arası gerilim çıkışı elde edecek şekilde kullanmak istiyorsunuz. Acaba doğrumu anladım?
 
şekilde görülen operatör panelindeki darbe sayısını 100 olarak giriyorum. (vd100 hafıza alanına 100 değerini gönderiyorum). plc programında tanımlı olan vd100 değerine 100 değerini atamış oluyorum dolayısı ile.oradan da mov_dw ile smd72 ye 100 değerini göndermesi gerekli doğal olarak ancak çıkışa baktığımda 200 darbe veriyor. sıkıntı burada. ben 100 değerini girdiğimde 100 darbe üretmek istiyorum. bunu nasıl sağlayabilirim.yardım eder misiniz?
operatör paneli easywiev MT8100İV ayarlar sayfası
Ekli dosyayı görüntüle 11814
plc programı
Ekli dosyayı görüntüle 11818[/QUOTE]
 
hocam 8 adet motor düşünün bunların hepsi birbiriyle haberleşecek örneğin saz teli yapma makinası tel haddelerden gecerek incelecek ve bu tel hiçbirşekilde kopmayacak örneğin telin çapını 1,20 mm den 0,50 mm ye düşüreceğiz siz olsanız bu sistemi nasıl projelendirirdiniz bu soruyu şunun için sorma ihtiyacı duydum herkes iki motorun kontrolünden bahsediyo ancak işletmelerde çoğu makinada 2 den fazla motorun kontrolü ile ilgili bir çok makina var belki sizin yazdığınız cevaplarla bir çok arakadaşımız aydınlanacaktır .
 
yardım yokk mu?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst