s7 200 plc-radyo modem

merisir

Üye
Katılım
2 Eyl 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Selam Arkadaşlar,
Üzerinde çalıştığım bir projede iki konu için biraz tecrübeye ihtiyacım olacak. İlk sorum başlıktan da anlaşılacağı gibi PC' den S7 200 PLC' ye veri aktarımını Radyo Modemle yapmak. Burada PLC nin kendi belirledim bir adresine, programda işlemek üzere veri aktarımını wireless yapacağım. Burada bu dikkat edeceğim hususlar ve modem önerisi olan var mı?. Daha önce bu tip uygulama yapan arkadaşlar varsa benimle paylaşabilirler mi?

2. sorum ise barkod sisteminde okuyup pc üzerinde çözdüğüm bir bilgiyi s7 200 PLC' ye göndermek. Nasıl bir arayüzle bu bilgiyi gönderebilirim. Biraz daha ayrıntıya girersem PLC' de programda işleyeceğim veriyi bir PLC nin adresine göndereceğim. Ama bu bilgi bir barkod okuyucudan gelen kod çözüldükten sonra ortaya çıkan bilgilerden biri. Bu bilgi PC de, veritabanında. Bu bilgiyi çekip PLC' nin belirleyeceğim adresine göndereceğim. Bu iki konuda paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum, ilgiye şimdiden teşekkür eder, hayatlarınızda sonsuz başarılar dilerim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
bildiğim kadarıyla bu tür durumlarda siemensin pc access programını kullanıyorsun. araya visual basic ile prog yapıp veriyi pcaccess teki tag lara ilet ,ordanda s7-200 plc de kullanabilirsin. Böyle bir proje yapmadım ama teorik olarak böyle yapılabildiğini okumuştum. kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst