s7-200 move komutu sorunu

erkan ayek

Üye
Katılım
27 Eki 2006
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar mow_w komutun ın gırısıne vw0 yazıp out t37 yazıyorum hem 512 degerın altında deger gırmıyo hemde mov komutunu artırdıkca herhangı bırının degerını degıstırdıgımde dıger mov komutun gırıs degerlerıde degısıyor nedenı nedır cozemedım aslında yapmaya calısdıgım bırcok zaman rolesıne ekran uzrınden kalıcı deger ataya bılmek yardımcı olursanız sevınırım...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
bence mov komutunu yalnış kullanıyorsun.vw0 değerini t37 ye atamazsın ancak t37 değerini vw0 a atabilirsin.ne yapmak istediğini açıklarsan yardımcı oluruz.
ekrandan timer a değer girmek istiyorsan.timer ın değer girdiğin yere örneğin vw0 gibi data alanı yazacaksın.daha sonra panel programında numeric input girişi butonu nu kullanarak vw0 alanına değer yazacaksın.panel plc ye bağlandığında panel üzerinde girdiğin değer plc ye yazılacak
 
tımer pt degerını ekrandan degıstırmek ıstıyorum
 
yapabilirsin
 
tımer pt degerını ekrandan degıstırmek ıstıyorum
Bunun için move komutunu kullanmayacaksın. Seçmiş olduğun timerin PT değeri kısmına VW100 (VW100 örnektir) yazacaksın. Ekrandan istediğin değeri bu alana yazacaksın (örnekte VW100'e)
 
Bunun için move komutunu kullanmayacaksın. Seçmiş olduğun timerin PT değeri kısmına VW100 (VW100 örnektir) yazacaksın. Ekrandan istediğin değeri bu alana yazacaksın (örnekte VW100'e)


Hay allah sizden razı olsun, iki gündür delirecektim az daha... Dediğiniz gibi yaptım ve sorunum çözüldü. Ama td200 den alınan değerin başka bir alana atanamaması biraz saçma değilmi? Boşyere uğraştırdı beni.
 
şekilde görülen operatör panelindeki darbe sayısını 100 olarak giriyorum. (vd100 hafıza alanına 100 değerini gönderiyorum). plc programında tanımlı olan vd100 değerine 100 değerini atamış oluyorum dolayısı ile.oradan da mov_dw ile smd72 ye 100 değerini göndermesi gerekli doğal olarak ancak çıkışa baktığımda 200 darbe veriyor. aynı şekilde çevrim süresinde de bir sorun var.çevrim süresini ekrandan giriyorum vw50 ye aktarıyorum ama sonuç daha farklı oluyor sıkıntı burada. ben 100 değerini girdiğimde 100 darbe üretmek istiyorum. bunu nasıl yapabilirim. yardımcı olur musunuz?

operatör paneli easywiev MT8100İV ayarlar sayfası

Adsız.jpg

plc programı
Ekli dosyayı görüntüle step program1.rar


dsd.jpgdsadas.jpgddddfdf.jpg
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst