s7-200 ile Scada Kullanımı

xismet

Üye
Katılım
22 Ara 2010
Mesajlar
91
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar,

Yaklaşık 4 aydır bir okul projesi üzerinde çalışıyorum. Projemin kontrol kısmında Siemens S7-200 224XP CPU PLC kullanıyorum. Projemi bitirdim sayılır fakat teslimat için bayağı uzun bir vaktim olması dolayısıyla Scada ile bir şeyler de yapayım diyorum. Akşam 6dan beri forumu inceliyorum fakat SCADA hakkında tam olarak aradığım cevapları bulamadım. Sizlere bir kaç sorum olacak, işi bilen insanlar cevaplarsa çok memnun kalırım.

1. S7-200 224XP DC/DC/DC CPU ile ek bir modül olmadan SCADA sistemi yapabilir miyim ? (Touch panel olmadan sadece bilgisayardan izleme maksatlı)
2. MPI diye bir şey okudum forumda. Nedir bu MPI ? MPI pahalı bir şeymiş sonradan öğrendim. MPI şart mıdır ? PPI'dan farkı nedir ?
3. Elimde S7-1200 PLC'de mevcut. Eğer bir SCADA sistemi yapılacaksa 7-200 mü kullanılmalı 7-1200 mü ? Sistemi tasarlarken PLC programında farklılık yaratacak çok büyük sorunlar teşkil eder mi ?

Bonus Soru: S7-1200'lerde kendiliğinden analog çıkışı var mıdır ?(Bu soru pek önemli değil araştırırım.)

Sorular böyle. Otomasyona yeni başlayan cahil birine anlatır gibi yardımcı olursanız çok iyi olur.

Teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
1-Win CC ile runtime yaparak yada wintr veya EB800 gibiscada programları ile tuş panel olmadan PC'den haberleşmeyi sağladıktan sonra yapabilirsin.
2-MPI:Tuş panel ile PLC arasındaki haberleşmeyi sağlayan kablo.sana lazım değil.
3-1200'de direk TİA10.5 programı ile Win CC'ye gerek kalmadan opertör panel programlayabilir ya da runtime çalıştırabilirsin. Eb800 ile scada yapabilirsin
BS:Kendiliğinden analog çıkış yok.Harici takıyorsun.Küçük modülü alırsan 1200 üzerine orta kısmına direk takılıyor.Analog giriş diyorsan 1200 üzerinde kendisinde var.
 
@pyscoor:

Cevap için teşekkürler. Ben de bu arada araştırdım ve SM1232 analog çıkış modülü ile eklendiğini duydum. Ayrıca verdiğin cevaplardan yola çıkarak araştırmaya başladım fakat yine kendi anlayabileceğim bir şekilde somut dokümanlar bulamadım. Runtime dediğin bir çeşit simulasyon mu ? Benim istediğim sistem çalışsın ve ben bunun çalışmasını bilgisayarımdan izleyebileyim.

Mesela sistemimde 2 adet optik sensör kullanıyorum. Bilgisayarımın ekranında ilk sensör aktif gibi bir yazı alayım. Mümkün müdür ?

@pyscoor:

Ayrıca süreci animasyonlu olarak bilgisayarımdan izleyebileyim istiyorum. Bunu anlattığın şekilde yapabilir miyim ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
EB 8000 scada programını kullanırsan istediğini gerçekleştirebilirsin.Animasyon görüntülerde hareketi izleyen bir kaç resmi ard arda göstererek yapılır.(çizgifilm misali). Bulabilirsem önceden yaptığım bant konveyör üzerinde şişe gitmesi hareketini gönderebilirim. Bir ara da tırın garaja girmesi çıkması olayını yaptıydım. Bunları hızlı sayıcı sistemi ile hareket kazandırmıştım.Yani encoderi döndürdüğün zaman tır garaja giriyor gibi.

SÜreçlerin hepsini animasyonlu olarak bilgisayardan izleme olanağın var.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst