S7-200 ile rs485 ten barkot okuma hakkında

ThErcan®

Üye
Katılım
18 May 2007
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar öncelikle merhaba çok acil yardımınızı istiyorum. Sabahtan beri s7-200 cpu 226 ile barkot okumaya calısıyorum fakatr bir yerlerde atladıgım birşeyler var. Elimde Delta marka IFD8500 RS232 RS485 çevirici var. Öncelikli sorum cpu uzerindeki 9 pin konnektör bağlantısı nasıl olmalı? Data + ile Data - hangi pinlere bağlanmalı. Birde Hyper Terminal üzerinden RS485 okuyabilirmiyim? Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Zaman ayırıp cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
HYPER TERMİNAL den rs232 rs 485 çevirici koyarak gönderdiğin sinyalleri okursun.Bende ezbere bilmiyorum ama +d ve -d yi siemens in pdf i varsa oradan görebilirsin hangi pinler olduğunu.Büyük ihtimal 3 ucu +d 8 ucu -d olacak ama bu konuda kesin bir bilgim yok bir okuyayım pdf i.Barkot okuyucu basit bir klavye sadee okduğunu rs 232 den yolluyor.Alternatif bir düşünce olarakta eğer touch panel tarzı dokunmatik ekran kullanıyorsan ve bunun klavye girişi varsa oradan da bağlayıp okutabilirsin.
 
benim bildiğim kadarıyla 2 ve 3 nolu pinler rs232 için geçerli. cpu da rs485 olduğu için farklı ollması gerekmezmi?
 
cpu için bahsediyorum zaten. rs 232 den rs 485 e çevrilen veriyi plc nin +d 3 e -d yi 8 e gelecek şekilde bağlamak.Yanlış mı yazdım acaba 3 ile 8 yazmışım ama
 
Evet bende şimdi buldum haklısın 3 ile 8 eger elinde microwin var ise programı gonderiyorum bakarsan cok sevinirim. Bir yerde ufak bir hata olmalı. Bİrde ben barkot okuyucunun son karakterini hex11 yaptım.
 

Ekli dosyalar

  • ercan deneme.rar
    1.7 KB · Görüntüleme: 5
Bakacam ama bilgisayara format attıydık dur yeniden kurayım.Birde haberleştiğinde tam emin olmak lazım.Portların baund rate ayarları hepsinde aynı değil mi.Parity bitleri felan.Protokollerin aynı olmak zorunda.
 
microwin i kuramadım ama çeviriciden emin olmak lazım.Plc den bir veri yolla hyper terminalden görmeye çalış.Çevirici çalışıyor mu? ondan iyice emin olmak istiyorum.Bende başka bir projede numune gelen rs 232 rs 485 delta dönüştürcüyü çalıştıramadım sonradan protokol değişti ethernete dönmüştük.
 
Tamamdır internetten buldugum bir ğrogram işimi gördü anladıgım kadarıyla port 0 ı modif ederken sadece tek kosulu kullanmak yeterli olmuyor. örneğin sadece mesajlar arasına zaman vermek yeterli olmuyor. bu programda bir kaç koşul kullanılmış fakat işe yarıyor bence proplem bu.. programı gonderiyorum. kullanılabilir
 

Ekli dosyalar

  • ercan barkot ayarlı.rar
    9.8 KB · Görüntüleme: 5
arkadaşlar banada ögrenci kartının üzerindeki barkotu okuması için devre lazımm yada nasıl yapabieceğim hakkında bilgi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,539
Kullanıcılar
449,911
Son üye
byademir

Yeni konular

Geri
Üst