S7 200 e PIC den sayısal değer göndermek mümkünmüdür?

technoman

Üye
Katılım
24 Nis 2007
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar,
S7 200 CPU 224 PLC nin DI girişlerinden en fazla 2 adedini kullanarak PIC üzerinden sayısal değer göndermek mümkün olabilirmi?
Örneğin I0.0 ve I0.1 girişlerini kullanarak arka arkaya 30 , 350, ve 2500 gibi sayısal değerleri PIC üzerinden göndermek istiyorum.Bu değerlerde birer VW üzerine yazılılacak olsa böyle birşey mümkünmüdür? Benzer bir uygulamayla uğraşan oldumu yardımcı olursanız veya bir fikir verebilen olursa çok ihtiyacım var .Bu işlem en fazla 10 sn. de tamamlanmalı benzer bir uygulama Mitsubishi FX PLC de yapılmış fakat mantığını çözemedim yardımlarınızı bekliyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
dostum sen DI yi kullanarak seri bilgi mi girmeye çalışıyorsun? Ya sen fantazi yapıyosun, ya da vakit gec olduğu için soruyu yanlış anladım...PPI yi kullanarak PC ile 200 serisi plc yi haberleşme kuran arkadaş vardı..sen de bence PIC in Rx-Tx ini kullanarak data girebilirsin.Ama biraz kasman lazım,hem PIC tarafında hem PLC tarafında...
 
mitsubishinin prog. gönderirsen yardımcı olabilirim...
 
Tabii ki DI girişinden seri bilgi girişi diye birşey olamaz bunu demek istemiyorum.Fakat Mitsubishi örneğinde iki girişede birtakım pals ler geliyor. Zannedersem bu palsler saydırılarak bir karşılaştırma yapılıyor.Bu karşılaştırma sonucundada 3 ad. sayı değeri elde ediliyor.Bu değerlerde birer VW üzerine taşınıyor olabilir.Fakat 10 sn.gibi bir sürede ilk olarak 0-99 arası bir sayı ikinci olarak 0-999 arası bir sayı üçüncü olarak 0-9999 arası bir sayı elde edilmiş ve PLC bu sayı değerlerini okumuş oluyor.Bu durumun tam olarak nasıl olduğunu anlamaya çalışmak lazım diye düşünüyorum.
Mitsubishi nin programı elimde yok olsaydı daha iyi bir sonuç çıkarabilirdim.
 
muhtemelen plc nin HSC uçlarını kullanıp sayı gondermişlerdir. sende s7 200 e aynı encoder bağlar gibi pic'e bağlar istediği sayıyı gönderirsin. Birde burada ki pic kullanılmasının sebebi nedir ne plcye ne iş yaptıracaksın...
 
Her sayı makinanın bir değer parametresi olarak yükleniyor.PLC de her çalışmada bu sayısal değerleri kullanarak makinanın fonksiyonlarını kontrol ediyor
 
PIC kullanılmasının nedeni sanıyorum OP kullanmamak için çünkü PLC 5-6 makina için bu işlemi kontrol ediyor
 
Bir LCD ekran bir PIC devresi birkaç tuş ile LCD üzerinden bu sayısal değerler her makina için seçilebiliyor.
 
S7-200 fazla kullanmadım ama Shift register var diye hatırlıyorum. Girişlerden birini data girişine diğerini clock ucuna bağlarsan belirli bir clock sayısından sonra (VM 16 bittir yani 16 clock sonra) bilgiyi istediğin değişkene atarsın.

Süre olarak da çok uzun sürmez. her bit için 10ms dersen 16*10=1600ms = 1.6 saniyede bilgi elinde olur.

Umarım işini görür.
 
S7-200 ün portunu kullanarak yapabilirisin.S7-200,freeport protokolünü destekliyor.PIC olarak 16F877 düşünürsen zaten onunda USART ara birimi bulunmaktadır.Sadece PLC nin RS-485 portu ile PIC in TX,RX ini kullanarak dataları PLC yollayabilirsin fakat PIC in haberleşme kanalı hangi standartı destekliyor bilmiyorum.şöyle bir şey yaparsan belki işini görebilir.Tx,Rx bacaklarından(PIC)>RS-232>RS-485 dönüşmü yapabilisen kesinlikle haberleşirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst