s7 200 den printer çıkışı nasıl yapılır.

akgfunny

Üye
Katılım
9 Ocak 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
S7 200 CPU 222 plc den toshiba printere çıktı göndermek istiyorum. Detaylı bilgi gerekli örnek program varmı?
teşekkürler. :-*
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
printi ni alacağınız programı s7 200 de açın ve file menüsünden print klavye kısayolu ctrl+p dir) seçin ve açılan sayfadan prin contens/order altındaki yazdırmak istediklerinin yanına işaret koy ve üst tarafta yazıcının ismini görüyorsan OK ye bas.
 
Kardeş S7-200 printere veri göndermen mümküm ama yazıcın RS232 girişi olak zorunda. PPI kablo ile yazıcıya veri göndermen mümkün. Burada PLC XMT komutu ile PLC içerisindeki verileri göndermen mümküm. Kendine Bir hafıza Bloğu oluşturman gerekli.


ASAGIDAKI ORNEK UMARIM ISINE YARAR


LDB= VB2150, 50
A SM4.6
XMT VB1550, 1
AENO
S M3.0, 1
R M8.0, 10
 
Bu dedigin S7-200 ün freeprot prtokolü ile mümkün fakat bilmen gereken en önemli şey yazıcının haberleşme protokolüdür.Bunu iyi bilirsen PLC den istedigi karakterleri göndererek yazıcıdan çıktı alırısın.Mesela yazıcı içindeki mikcroişlemci atıyorum "P" karakterini aldıktan sonra yazma işlemine başlıyosa PLC den P + yazılacak veriler + Bitiş Karakteri türünden bir veri sırası gönderebilirsin.Tabi piyasada bir çok yazıcı var ve haberleşme protokolleri farklı(Öyle olmasa PC ye bir tek driver yükleyip her marka yazıcı ile haberleşebiliriz).S7-200 de birde PPI protoklü var fakat bu Siemensin kendi hazırlamış oldugu bi protokol oldugu için hiç bir yazıcı buna uymaz.Zaten freeport da adından anlaşılacagı üzere "portu istedigin gibi yönlendir kendi protokolünü kendin yaz" protokolüdür..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst