s7-200 de counterı easyview ekranda görmek

gungoromur

Üye
Katılım
30 Ocak 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
45
arkadaşlar programda 2 tane counter kullanacağım fakat aynı anda bu sayıcıların sayma değerlerini easyview panelde görmek istiyorum ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
yapman gereken şey çok basit. Counter değerlerini move komutu ile herhangi bir VW alanına atayacaksın. daha sonra easyview dan bu atadığın alanları okutacaksın. Bu kadar.
Örnek olarak ekteki gibi atama yapabilirsin.

Network 3
LD SM0.0
MOVW C0, VW100
MOVW C1, VW102
 
Anladığım kadarıyla i0.0 ve i0.1 e aynı anda basıldığında counterı bir sayı arttıracak ve sizde bu şekilde iki butona kaç defa aynı anda basıldığını ekrana yansıacaksınız. doğru mu ?
eğer öyle ise öncelikle projede fatal (ölümcül) hatalar var.
düzelterek STL formatında yolluyorum. sizde view dan STL i seçip aşağıdaki kodu oraya yapıştırıp tekrar view dan ladder a gerçeseniz projeyi doğru olarak görebilirsiniz.
pv değerlerine bi şey yazma zotunda değilsiniz bu amaç için.
pv nin olayı şu. counter ın değeri pv değerine geldiği zaman c40 olarak kullanacağınız kapı on olacaktır. projede örneği var. ancak siz burada sadece sayım yapacaksınız. o bakımdan pv ye bi şey yazmanıza gerek yok. herhangi bir sayı yazmanız yeterli.

yolladığım projeyi dikkatlice inceleyin..
Sanırım bu işlerde yenisiniz. Tam olrak bu projede ne yapmak istediğinizide söylerseniz daha etkili sonuçlar alabilirsiniz.

Network 1
LD I0.0
A I0.1
EU
= M0.0
Network 2 // Network Title
// Network Comment
LD M0.0
EU
LD I0.2
CTU C40, 1
Network 3
LD I0.1
EU
LD I0.2
CTU C41, 1
Network 4 // HMI dan vw 400 ve vw 410 dan counterların değerlerini görebilirsiniz.
LD SM0.0
MOVW C40, VW400
MOVW C41, VW410
Network 5 // c40 counter ın değeri 1 olduğunda aşağıdaki lojik kapı on olacak ve çıkış verecektir. i0.2 resetleninde tekrar off olur.
LD C40
= Q0.0
Network 6 // c41counter ın değeri 1 olduğunda aşağıdaki lojik kapı on olacak ve çıkış verecektir. i0.2 resetleninde tekrar off olur.
LD C41
= Q0.1
 
çok teşekkür ederim gayet yararlı oldu yazdığınız program hatalarımı düzeltip kendimi geliştirebilmem için. evet daha yeniyim ve bu işlerde kendimi geliştirebilmek için kafamdan proje üretiyorum. benim amacım, banttan iki farklı boyutta koli geliyor bunları ayrı ayrı sayabilmek. i0.0 ve i0.1 benim switch lerim ikisi aynı anda basınca c40 tan sayı alacağım. ufak koli gelince sadece i0.1 aktif olacak böylelikle c41 den sayı alacağım. tekrar sonsuz teşekkür uyarılarınıza ve desteğinize herzaman açığım
 
ancak şöyle bir sıkıntı oluyor dediğinize bakarsak. eğer büyük koli gelirse hem 40 hemde 41 aktif olacak. yani hem büyük koli sayan hemde küçük koli sayan aktif olacak.
eğer böyle bir sıkıntı olursa aşağıdaki gibi bir önlem teorik olarak işe yarar gibi görünüyor. hemde biraz daha toparladım projeyi. Ancak büyük kutunun iki swich e aynı anda basması sırasında küçük kutu algılayan sviwh e daha önce basarsa büyük kutuyu küçük gibi sayma kararsızlığı oluşabilir. Böyle bir şey olursada gecikme oluşması için timer koyarsın counterların önüne. sen bi dene bakalım sorun çıkarsa burdan yardıumcı oluruz her türlü.

Her zaman dstek vermeye hazırız. Hazırcı olmayan çabalayan insanlara detek vermek mutlu ediyor beni.

Network 1

LD M0.0
EU
LD I0.2
CTU C40, 1
CTU C40, 1

Network 2

LD I0.1
EU
LD I0.2
CTU C41, 1
CTU C41, 1
 
çok teşekkür ederim en kısa zamanda deniycem ve yine buradan size sonucu iletirim
view stl yapıp yapışturıyorum. view ladder diyorum fakat invalid diye bir hata veeriyor programı yapıştırınca
 
Merhaba arkadaşlar PLC konusunda yeniyim s7 200 PLC eğtim seti almak istiyorum.
 
Ancak şunuda hatırlatma lazım. Bu counterlar yanlış hatırlamıyorsam 655365 e kadar sayabiliyor. Daha sonra sayım yapmıyor haberin olsun.
 
hocam sayma sayısı bana yeter rahat rahat deneyemedim daha ama deneyince paylaşıcam sizinle
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst