S7-200 cpu222'nin em223 modül olmadan çıkış sayısını artırmak mümkün mü?

ilkerc86

Üye
Katılım
19 Nis 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Öncelikle gereğinden fazla acelem olduğu için forumu gerektiği gibi inceleyemedim eğer konu ile ilgili bir başlık kaçırdıysam hepinizden özür dilerim..Benim sorunum şu:
8 input 14 output olan bir otopark kontrol projesi yapıyoruz...PLC laboratuvarında 3-4 adet cpu222(ek modül yok) 1 tane cpu212 (ek modülü var)
Şimdi programı yazdık simulasyonda canavar gibi çalışıyor..Tabi simulasyonda ek modül sıkıntısı olmadığı için 8Q içeren bir modül ekleyerek fail-safe bir sistem oluşturdum ve tıkır tıkır çalışıyor..Sistemde bolca timer kullandım özellikle tof timer..(Otopark giriş ve çıkış bariyerlerinin açılma-kapanma sürelerine göre bir program yazdık,orada da sensor kullanabilirdik ama inputları sınırlamak için böyle bir yol düşündük)
Bu sistemi ek modül olmadan gerçekleyebilmek için benim bildiğim 2 tane yol var..ya decoder kullanmak ya da programı cpu212'ye göre yazmak(benim durumum için tabi bir genelleme söz konusu değil)..az önce belirttiğim gibi programda oldukça fazla tof kullandım ve tof timer cpu212'de yok..kullanamıyorum..ton ile yerini doldurabilirmiyim dedim ama denedim dolduramadım..tof gibi verimli ve detaylı olmuyor ton timer...çıkışları decoder ile artırmak da zor gibi geldi..şöyle ki şimdi tof kullandığım için herhangi bir input kombinasyonunda, input konumlarında değişiklik olmaksızın, timerlara bağlı olarak çıkışlar değişkenlik gösteriyor..yani diyelim 8 input 00001000 şeklinde iken output 15 sn boyunca 00010001 sonrasında inputlara bağlı olmaksızın 00000001 oluyor...Böyle bir durumda decoder olmaz diye düşünüyorum ve ne yapmam gerektiği konusunda kararsız kaldım..Sizlerin engin tecrübelerine danışmak istedim..Kısacası ek modül olmadan ben bu 6 çıkışı nasıl 14 çıkışa dönüştürebilirim?Ya da programda tof ile aynı işlevi görecek bir program-cık yazmak mümkün mü?
Teşekkürler...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
bence cpu 222leri kullan. yani sistemi 3 parçaya ayır. her plc bir kısmı kontrol etsin. plcnin birinden aldıgın çıkışı diger plcnin girişne baglayabirsin. yani decoder olarak diger plcyi kullnış gibi bir sistem ortaya çıkıcaktır. sistem çok fazla karışacagından dikkatli olmanı tavsiye ederim. plclere zarar verebilirsin.
 
Libraries > ID 0030 > Detail

Yukarıdaki linkdeki library yi dikkatlice incelemeni tavsiye ederim.
PLC ye ekstradan TON ve TOF timer vermeyi anlatıyor. Tam işine yarayacak bi şey gibi.
 
ikı adet 222 cpu ppı ıle haberlestırebılırsın gereklı bılgı s7 200 turkce kullanımda var
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst