s7-1200 plcden direk etiket çıktısı almak

Siemens S7-1200 ile yazıcıdan (Zebra, Novexx farketmez) direk etiket bastırma :
https://erolcum.blogspot.com/2021/10/rj45-2-novexx-barkod-yazcya-s7-1200-plc.html
Merhaba TKAY;


Zebra gt420 modeli ile ethernet üzerinden s7-1200 ile bir proje yapmıştım daha önce ( rs232 ile de yapmıştım mantık aynı ). Öncelikle plc marka model fark etmeksizin zebra yazıcıdan çıktı alabilmeniz için yazıcıya ZPL programlama dilinde kod göndermelisiniz .http://labelary.com/viewer.html sitesinden örnek zpl kodu oluşturabilirsiniz. Eğer kodu yanlış gönderirseniz yazıcı çıktı vermez.Etiket tasarlayıp onun kodunu almak istersen zebra designer ın kendi programı var ordan zpl kodunu alabilirsin.Bartender da aynı işi yapar.Ama bartanderi argox marka yazıcı da epl kodunda kullanmıştım. ( mesela her kodun sonunda ^XZ karekterleri vardır bu zpl kodun sonlandığını gösrerir. ) Attığım siteden örnek bir kod oluşturup bu kodu bir string vasıtasıyla yazıcıya gönderirseniz çıktıyı sorunsuz alabilirsiniz.Siemensde 1 string 255byte dir eğer oluşutrduğunuz kod 255byten büyük ise 1den fazla stringin içine bunları move etmelisiniz ve sırasıyla tsend bloğu ile TCP üzerinden göndermelisiniz. Habereşme için de önce TCON bloğu koymalısınız( karşıdaki yani yazıcı ip si ile connection kurmak için) daha sonra TSEND bloğu ile hazırladığınız string i göndermelisiniz. Özelden eposta adresinizi gönderirseniz benim projemi atabilirim. Bu zpl kod işi baya uğraştırıcıdır pes etmeyin :)
Merhaba ben de yaptım bu işi, burada anlattım, string yerine byte array ile yaptım, böylece 255 sınırı olmamış oluyor :
https://erolcum.blogspot.com/2021/10/rj45-2-novexx-barkod-yazcya-s7-1200-plc.html
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
İçine koyduğumuz stringi derken bizzat bu kodları kopyala yapıştır mı yoksa bunları bir değişken tanımlaması içine mi koyuyorsunzu mesela string a = blabla gibi mi ? Bir örnek sunabilir misiniz?
Kardeş konuyu çözebildin mi acaba ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst