s7 1200 plc RF haberleşme

baybars

Üye
Katılım
16 Nis 2007
Mesajlar
253
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar.

S71200 plc kullanarak 2 nokta arasında rf haberleşme yapmam gerekiyor. Daha önce Siemens plc ile böyle bir uygulamam olmadı.
Cpu ların yanlarına rs485 rtu modul takıp modbus rtu haberleşme yapmayı planlıyorum. Plc yazılımını yaparken master slave tanımlamalarını yapıp normal sorgu yapmanın dışında dikkat edilmesi gereken birşey varmıdır?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba.Rf haberleşme derken RFID haberleşmeyi mi kast ediyorsunuz? RS485 modülü Modbus haberleşme modulüdür. Sizin RFID okuyucunuz hangi haberleşme protokolünü destekliyor.Eğer okuyucunuz Modbus ile haberleşecekse ve aynı anda bir kaç cihazdan okuma yapacaksanız iki cihazıda aynı anda okumayın.Yoksa Modbus hattı sorgu hatasına düşecektir.Bunun için ilk okuma işlemindeki Done ve Error çıkışlarını kullanın.Bu olduktan sonra ikinci cihazdan okuyun.İkinci cihazda okuduktan sonra tekrar başa dönün.İlk açılıştada First Cycle bitini kullanarak ilk tetiği veriniz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,931
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst