S7-1200 ile Baykon İndikatörü programlama

mertman

Üye
Katılım
15 Ağu 2018
Mesajlar
23
Puanları
1
Merhaba,
BX13PN indikatörü ve Loadcell ile tartım işlemi yapacağım. Fakat PLC tarafında yazılım kısmı ile alakalı kafamda bir takım sorular var. Elimdeki örnekte DWord bir data tipi tanımlanmış ve bunun 2 tane bitini çıkış olarak kullanıyor. Anlık ağırlık değerini okumak için de "ID136" girişi kullanılmış. Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz ? Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Mertman Merhabalar;
İndikatör size okumak için iki double word yazmak içinde iki double word alan veriyor ilk double word den ekrandaki değeri okuyabilirsiniz,ikinci double word status word gibi sizin cihaza yazdığınız verilere göre okuma yapacaksınız.

Kolay Gelsin
 
Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Hangi parametreleri birbiriyle bağdaştırmam gerekiyor onun hakkında bilgi verebilir misiniz ?
 
https://www.baykon.com/docDownload.php?docID=1460

Buradaki 11. bölümde profinet ile ilgili gerekli bilgilere ulaşabilirsin. Gsd dosyasını indirip, hardware'e tanımlaman gerekiyor. Oradan da isteğine göre input output word'lerini belirleyip, linkteki dökümandan dword bit yapısına programını düzenleyebilirsin. Kafandaki sorular aydınlanmazsa tekrar yardımcı olmaya çalışırım.

İyi çalışmalar.
 
Teşekkür ederim.

İyi çalışmalar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,150
Mesajlar
915,482
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst