s7 1200 hsc kullanımı

djkursun

Üye
Katılım
13 May 2008
Mesajlar
298
Puanları
1
s7 1200 ile encoderden gelen pulse leri hsc ile okuyorum data bloğum kalıcı fakat enerji kesilip geldiği zaman sıfırdan saymaya başlıyor hsc değerini kaldığı yerden nasıl devam ettirebilirim???
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhabalar;
Bir datablok oluşturup bu datablok içerisinde retentive(Kalıcı olarak) Dint bir alan oluşturmanız gerekiyor.Kalıcı olma işlemini data blok içerisinde veriyi oluşturdutan sonra retentive stünundan tikleyerek seçiyorsunuz.


First Scan bitinin tersini önüne koyarak Hızlı sayıcı data alanını (örn ID1000) bu alana move komutu ile taşyorsunuz.
First Scan bitini ile CNTRL_HSC komutunda CV ye datablokta tanımladığınız Dint alanı New_CV ye tanımlıyorsunuz.

Böylece ilk taramada datablok içerisinde bulunan kalıcı deger hızlı sayıcı data alanına yazılıyor.İlk tarama sonrasında veri kalıcı data blok verisi içine yazılıyor.
 
first scan biti nedir? data bloğundaki adresimi retentive yaptım cv ye aktardım fakat enerj ilk geldiği anda 1 olan bit varmış onu bulamadım
 
plc ini içinde var donanım ayarlarından bulabilirsin bulamadıysan eğer tekrar yaz yarın ilgilenim


.
 
Sol tarafta listenizde bulunan plc üzerine sağ tıklayarak properties (özellikler) bölümüne girerek yeni açılan penceredeki sol taraftan System and clock bit bölümüne tıklayarak istediğiniz byte adresini girerek bitleri aktif edebilirsiniz.Bu işlemin çalışabilmesi için plcye donanımı mutlaka yüklemelisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,520
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst