S7 1200 de PİD ile Dc Motor hız Kontrolü

Bence öncelikle yukarıda açıklanan yöntemle hızlı sayıcı fonks. kullanarak encoderden devir okutun
bu devri bir scala ile 0-100 arasına orantılayın
PID fonksiyonundan çıkış için pwm yi seçin
giriş için inputu seçin ve buraya scala çıkış adresini yazın ve çıkış grafiğini izleyin... diğer seçenekleri (speed velocity vs) bende denemedim, hafta içi yukarıda yazdıklarımı ve diğer seçenekleri fırsat bulursam denemeye çalışırım.
kolay gelsin.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Untitled.jpg

Sizce hangi seçimler istediğim olayı yapmaya uygun dersiniz?
 
yukarıdaki kontrol tipi tamamen geri besleme birimleriyle ilgili
benim tavsiye ettiğim yönteme göre general kısmını (yani %)seçmek gerek. Zaten hızlı sayıcıdan aldığımız bilgiyi scale edip yüzde cinsine çevirip bir db ye yazdırıyorduk Pid compackt kısmına bu db yi yazar ve basic setting'te ise general seçeriz.
 
Merhabalar Ödevim dc motor hız kontrolünü s7 1200 de pid ile yapmak.Motorun hızını HMI dan girip PİD ile istenen değerde tutmam gerekiyor. motorun sürücü devresini ve gerekli devreleri yaptım. enkoderden pulsları okuyabiliyorum acaba HSC de Count,frekans, axis seçeneklerinden hangisi ile hızı okunabilir ,hızlı sayıcı değerini hıza çevirme ve pid aşamaları nasıl yapmam gerekiyor.Danışman hoca motorun R L C değerlerini bilmem gerektiğini söyledi acaba buna gerek varmı? yardımlarınız için teşekkürler.


PLC :
CPU 1214 DC/DC/DC
AQ 6ES7 232-4HA30-0XB0

motor:
24v çift kanal optik enkoderli fırçalı dc motor,
enkoderde 80 çeltik var.
max 5000 (rpm)
benimde bir tez ödevim var ben uygulamayı yapmayacağım sadece projenin bilgileri ve resimleri lazım yardımcı olursanız sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,820
Kullanıcılar
449,593
Son üye
purplelake

Yeni konular

Geri
Üst