hayır sadece LAder ve function plan
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaşlar simatic maneger ve s7300-400 serisi siemens in temelidir hayatta kalkmaz dünya biter s7300-400 simatic menager bitmez çünkü siemens plc olarak simatic menager üzerine kurulmuş onun için kesinlikle simatic menager ortadan kalkmaz eeğr gercekten kalkarsa vipa plc dünyanın en iyi plc mrkası olur buda siemens se koyar.

Sayın elektrik tahsin ben size katılmıyorum çünkü S5 zamanındada s5 kalkmaz muhabbeti yapıyorduk.S7 bir anda piyasaya cıktı.Teklonoji öyle hızlı ilerliyor ki 2015 e kadar siemensten yeni bir atılım bekliyorum. Çünkü diger platformlar gözle görülür ve siemense göre daha fazla özellik sunan yapılar piyasa sürülmekte.Siemenste s7 1200 sürümünde bunun ilk ışıklarını yakmıştır.Yani önümüzdeki 10 yıl içinde ya köklü yada yazılımı ciddi derecede değiştirmeye gitmek zorundadır.

Vipa meselesine gelinirse ki vipalar siemense göre gerek donanım gerek hız bakımdan siemensten daha iyi durumda ama gel gör ki siemensin cok ufak bir pazar payına zarar vermekten ileride gidemiyor.

Siemens teknik anlamda ve özellikle satış politikalarında muazzam yetenekli bir firma; bugün sektörün dinamosu olarak görülen otomotiv firmalarını satış olarak bağlamış durumda yani satarsan sırtın yere gelmez. Teknik anlamda da geliştirmelere devam edeceklerdir tabiki ve mecburdurlar.
 
Son düzenleme:
sevgili kelese
S7-1200 Siemens'in geçmiş ile günümüz yazılımlarını aynı ortama buluşturmaya çalıştıgı bir otomasyon yazılım programıdır. Geçmişte bir çok işlemi yapmak için kafi derecede yeterli duran S7-200 zamanla ihityaçları karşılayamamış, sonrasında çıkarılan S7-300 yazılımı artık rakip sistemlere kıyasla hantal kalan S7-200 yazılımının bir üst versiyonudur denebilir. S7-200'den farklı olarak PLC yazılımı (Ladder, Scl, Stl, Graph, Hi-Graph) ile WinCCFlexible'yi bir arada sunan bir programa ortaya çıkarttı. Simatic 5.5 yanılmıyorsam son sürümü olması gerekir. Bu sayede kullanıcı aynı programla bir proje için gerekli olan tüm yazılımları yapabilmektedir. Günümüzde yogun bir şekilde S7-300 kullanımı söz konusu ayrıca. S7-1200'e gelirsek ise, S7-200 deki yapı korunarak ve geliştirerek biraz daha S7-300'e yakın bir program hazırlanmıştır. Tabi bunların gerçek anlamda modullerı arasında cok onemlı farklılıklar mevcut su an onlardan bahsetmıyorum, sadece mantık olarak açıklamaya çalışıyorum. Mesela S7-200'de bir analog veriyi işlemek için epey bir kod yazmak gereklidir, analog verinin hassasiyetini kaybetmemek adına programsal birçok takla attırılır, ancak bu S7-300'de o kadar da zor değil, birçok hazır kütüphaneler oluşturulmuş ve bu kütüphanelerden hazır bloklar alınarak çok daha dogru bir şekilde analog veriler işlenebiliyor. S7-1200'de PID kullanımı cok daha kullanışlı hale getirilmiş mesela. Bunlara cok fazla değinmiyorum. S7-400 programı ve PLC'leri ise genellikle bbüyük bazlı projelerde kullanılan, CPU hıznın hassasiyetin çok daha önemli oldugu projelerde tercih edilmektedir. Günümüzde büyük firmalar bu PLC'lerden kullanmakta ancak maliyet açısından diğer Siemens PLC'lere kıyasla yüksek oldugundan insanlar diğer programlarları tercih etmektedir. Umarım anlatamaya çalıştıklarım faydalı olmuştur. İyi çalışmalar.

yakında SCL 'de kullanılabilecek S7-1200 de, TIA Portal ismiyle yakında satışa çıkmaya başlayacaktır. TIA Portal yeni nesil S7-1200 programı olacak ve sadece 1200 değil diğer PLC'lerde aynı ortamda programlanabilecek. Siemens bence son noktayı koyuyor bu işle. Gerçi bu sektorde anladıgım kadarıyla hiç son nokta olmuyor, hemen baskası gelıp altına bir virgul koyup oncesı nokta olan ımge oluyor sana noktalı vırgul, herseye kalınan yerden devam.
Kolaylar gele herkese
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
SIEMENS S7 1200 TIA güzel bir program kullanışlı PLC,HMI,Scada tek bir program ile programlanabiliyor... Ama ARTIK ÖYLE SİSTEMLER VARKİ (PAC) SCADA PROGRAMINI YAPARKEN ARKA KISMINDA KONTROL PROGRAMINIDA YAPABİLİYORSUN?????
 
S7 1200 de simulasyonun olmaması, SCL dilinde program yazamama büyük bir eksiklik bence, S7200 e göre bağlantı adaptörlerinden kurtulmak ve CPU nun hızı artıları arasında gözüksede bence hala çok büyük eksiklikler, ayrıca S7 programlama dillleri kullanım kolaylığı açısından hala kullanıcı dostu olabilmiş degil, hala bir değişkenin değerini değiştirebilmek için tek bir mause hareketiyle mümkün olmuyor, bu arada rakipler CNC,PLC ve OP programlarını aynı anda simüle edebiliyorsunuz(örn:CodeSys), Siemens bu simulasyon alanında hala çok zayıf gerçi Simotion Scoutla bu açığa karşı çalışıyolar ama hala ondada simulasyon yok ve hala geliştirme aşamasındalar.
 
türkçe döküman çıkmadımı hala s71200 için bilgisi olan varmı????????
 
s7 1200 serisi plc ve proğramı hakkında kullanım kitabı olan varmı elinde olan varsa paylaşırsa çok sevineceğiz arkadaşlar .Siemensin sitesinden bir şey almak mümkün değilki...şimdiden teşekkürler.
 
sımens 1200 programını paylaşabılırmısınız var ise elinizde teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst