s5 MM420 Profibus Flag Sorunu

raufguler

Üye
Katılım
4 Eki 2008
Mesajlar
76
Puanları
1
Arkadaslar sorunum söyle;

Çalıştıgım işletmede konveyörleri çalıştırmak için siemens s5 plc ile profibus üzerinden eksi tip MM midi master sürücü ile çalışıp duracak bir sistem var idi. zamanla bu sürücüler arızalanmaya ve yedeği tükenmeye baslayınca yeni tip MM420 aldık montajını yaptık ve ilgili düzeltmelerle bu sürücüleri profibus üzerinden start-stop yapabilecek vaziyete getirdik. özet olarak bu esas soruya gelince eski tip sürücü üzerindeki girişleri kullanarak sürücü üzerindeki girişleri plc ye tasımıslar ( konveyöre bir sensör koyarak ve bunu sürücüye baglayarak ) ve her bir girişe bir flag atamışlar bu girişlerden gelen bilgiye görede ya o sürücüyü durdurmuş üzeri dolarsa yada hızlandırıp yavaslatmış.

biz bunu mm420 ile yapamadık sormak istediğim mm420 profibus üzerinden üzerindeki girişleri nasıl plc de görecegim gerekli olan bir parametre ayarı mı var yardımlarınızı bekliyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaslar bilen yok sanırım peki s7 için aynı durumu bilen varmı yani mm420 girişlerini profibus üzerinden plc de görebilirmiyiz..
 
IM308c için yeni proje yazmalısın ve bu projede yeni frekanskonvertörlerinin tipini ve I/O adreslerini belirtmelisin.sonra bunu ım308C üzerindeki memorycard'a PG ile yükleyip ,memorycard'ı 308'e yüklemelisin.Projeyi yazacağın programın adı COMPROFİBUS...Kolay gelsin! S7'de zaten hardware kısmında tanıtıyorsun....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst