S 7-200 Pik Gerilim Sorunu

arslan3455

Üye
Katılım
1 May 2009
Mesajlar
69
Puanları
1
Arkadaşlar 24 Volt DC Kumanda voltajı ile çalışan bir Prese revizyon yaptık
makina üzerindeki valfler yada kontaktörler enerjilendiginde yada enerjisi kesildiginde oluşan gerilim
HSC nin ani deger degiştirmesine sebeb oluyor panoda olan kumanda kontaktörlerine RC adım kontaktörlerin devreye girip çıkması artık HSC degerini etkilemiyor aynı RC'den valflerede taktım bir süre sonra normal çalıştı fakat daha sonra valflere bagladıgım RC bozuldu.Valflerde RC yerine alternatif olarak ne kullanabilirim.
PanodaCPU226 VE güç kaynagı olara Siemens stop psu 300 Kullandım .
valfler 24 volt dc 25 watt gücünde.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
hocam hsc yi daha iyi sabitleyip bide sheld ucunu bağlayıp bi deneseydin belki bir çözüm olur.Veya programdan da halledilebilir ama tabi kontaktörlele hsc aynı anda çalışmıyorsa tabi...
 
Sayma görevi gören sensörlerde toprak baglantısı yok. Sensör baglantısıda 4*0.22 ekranlı kablo var sensörlerin baglı oldugu kılemense kadar toprak baglı.
 
İşyerinde kullanılmış modüller var deniycem.
ilginize teşekürr ederim
 
Benim sana tafsiyem PLC ve kumanda elemanlarında kullandığım besleme ile valfler ve güç devresinde kullandığın beslemeyi birbirinden ayırman. Kumanda devresine başka bir güç kaynağı ile +24 VDC güç devresinede başka bir güç kaynağı ile +24 VDC besleme sağlarsan bu problemi çözersin.
 
Valf beslemesine ters diyot ve 10k civarında bir direnci paralel bağlamanı öneririm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,013
Kullanıcılar
449,806
Son üye
Burak5316

Yeni konular

Geri
Üst