Sıva altı alarm tesisatı

akincural

Üye
Katılım
21 Ocak 2008
Mesajlar
68
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar

Evim yapım aşamasında ve alarm tesisatını sıva altından döşemek istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim.
 
Aynı normal tesisat yaparmıs gibi fakat kabloların cıkıısını kasaya değilde dirsekle sonlandır paneli koyacagıyn yerede topla hepsını olsun bitsin.....
 
eviniz kacıncı kat ? cam pencere vb manyetik kontak ihtiyacı varmı ?
eğerki cam pencere manyetik kon kullancaksanız camlarda kapı kasalarının merkezlerinden cıkarmanız lazım.
cs-tech arkadsın da dediği gibi kasalardan değilde dirseklerden çıkış yapmak işin doğrusu
 
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. bina garaj üstü 2 kat yapılıyor, ben 1. katta oturacağım. Haliyle manyetik kontak kullancağım.

kapı kasalarının merkezlerinden cıkarmanız lazım demişşiniz biraz açarmısınız tam anlayamadım.
 
akın Bey pencereler montaj edilmeden önce pencere vb takılacak noktalarda betonda veya tugla örmeden bir çerceve vardır, ve pencere bu alana takılır,bu noktada pvc pencere bu alanda ortalanmaktadır, pvc pencere burada beton kasanın içinde kalır ve manyetik kontak kablosunu aplik kablosu gibi ön yüzeyde bırakırsanız daha sonradan kısa bir mesafede olsa kablo açıkta kalacaktır.
bir öneri daha manyetik kontak ta görünmesin dersenin gömme tip manyetik kontak kullanabilirsiniz ama bunu yapabilmek için pvc dogramacı ile irtibat halinde olarak bu ,işi yapabilirsiniz, ayrıca yatak odanıza yatak başınıza keypad kablosu cektirmenizi öneririm.
 
Kendim yapmayı düşündüğüm için soruyorum ama maliyeti çok olmazsa artık elektrikçi mi yapar yada alarm şirketimi vermeyi düşünüyorum. Ne tutar acaba. 110 metrekare daire 7 pencere 2 pır şeklinde bir sistemin altyapısı?
 
merhab sayın akın cural
öncelikle 1 katta olucaksa size manyetik kontak değil paradoxun parador 460 pırını oneriririm neden :
çünkü manyetik kontak eger pencere acılmassa çalışmayacaktır yada hırsız camı kesip girerse çalışmayacaktır dediğimiz parador pır dedektör ucgen gorunumlu dar acılı ve dırek yere bakıyor dısarıdan mudahaleye kesin çoxumdur kesinlikle alarm kuruluyken dahıl içeride gezebilrsiniz ev sıstemlerinde odalarda normal pır kullanılması evi hapıs hayatına cevirir ancak pradox dar açılı parador 460 perde pırları bu gibi durumlar da en ıdaalıdır ancak butcenızı bayagı bır zorlayacaktır saygılarımla
 
Alt yapıyı elektrikçinin yapması uygun olur güvenlik firmalarına nazaran güvenlik firması ile elektrikçi arası %50 fark eder ve elektrikci'nin yapacagı kadar sorunsuz olmaz.
 
Alt yapıyı elektrikçinin yapması uygun olur güvenlik firmalarına nazaran güvenlik firması ile elektrikçi arası %50 fark eder ve elektrikci'nin yapacagı kadar sorunsuz olmaz.


Elektrikçimle konuştum hallederiz dedi.

Şimdi nerelere ne koydurmam konusunda fikir alabilirmiyim. Evin mimari planını ekledim. manyetik, pır ve mutfak için gaz dedektörü sistemde olmasını düşündüğüm elemanlar. kırmızı kutu içine alınan daireye döşenecek.


fplpm.png
 
Eğer evin giriş kattaysa penceresi olan her odaya dt8 çektir çektirdiğin kablolarıda sigortanın yanı veya senin belirleceğin bir yerde toplattır. pencerelere manyetik takılır, ihtiyaca göre diğer ürünlerden de taktırabilirsin. dt 8 de 8 damar olduğu için +ve- ürünlerde ortak kullanılır bir odaya dt8 kablo ile 6 adet ürün bağlanılabilir. ihtiyaca göre odaya pır-gaz-duman-cam kırılma-mk vs dedektör taktırabilirsin kırma dökme olmaz en azından ilerde.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,621
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst