Sıva üstü anahtarlı priz arıyorum.

hdengin

Üye
Katılım
31 Tem 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
52
Arkadaşlar,

Sıva üstü, anahtarlı topraklı priz arıyorum. (tek gözlü)
Devreyi kesmek amaçlı bir küçük anahtar olmalı üstünde.
(Tost makinası için kullanıcam, tost makinasının üzerinde kendine ait anahtar yok!)

Nerde bulabilirim? Teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Size 2'li ya da 3'lü anahtarlı priz grubu tavsiye ederim, onnu tedariki daha kolay ve maaliyeti de daha ucuz olur. Size en yakın elektrikçiye "anahtarlı uzatma priz grubu" şeklinde isterseniz size yardımcı olurlar.
 
resimdeki prizle bu iş olumu bilemiorum ilk önce tost makinesi kaç watt ise ona göre bi w otomat alıp çıkışına prizi bağlayabilisin....daha sağlıklı olur..
 
Londra'da yaşadığım yıllarda gördüğüm her priz, aynı bu resimdeki gibiydi.
Hepsinin üzerinde minik bir anahtar var. Fena mı sizce?
http://www.oakey-dokey.co.uk/images/Wall Socket.jpg

123456789asi Nickli kardeşin önerisi çifte güvenlikli, emniyetli bir çözüm ama mutfakta pek estetik durmayacaktır. Yine de teşekkür ederim. (bu arada grup prizin enerji aldığım gözden uzak bir noktaya bir otomat koymayı planlıyorum.)

Söz Yitimi kardeşin önerisini daha önce de düşünmüştüm ama, grup prizin diğer gözlerini su ısıtıcı veya mixer gibi cihazlar için kullanmak istediklerinde tost makinesi de ısınmaya başlayacaktır.
Ancak burdan hareketle şöyle bişey yapılabilir. Grup prizin üstündeki anahtar sadece bir göze elektrik verecek şekilde içindeki bağlantı değiştirilirse bu iş olur. Sadece anahtarın hemen yanındaki göze elektrik anahtar vasıtasıyla verilecek, ama diğer gözlerde her daim enerji olacak. Nasıl çözüm?
(belliki benim ilk başta istediğim gibi bir ürün yok piyasada)

http://www.farbakalit.com.tr/?ne=product&id=221
 
Son düzenleme:
Fotoğrafını eklediğim ürünün bağımsız anahtarlısı da var büyük elektrikçilerde. Yani her prizin anahtarı bağımsız ve hemen prizinin yanında, dilediğinizi kapatıp ya da açabiliyorsunuz.
 
Teşekkür ederim. İnşallah kolayca bulabilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,040
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst