Sıvı Seviye Rölesi Sorunu

speedy0975

Üye
Katılım
5 Şub 2009
Mesajlar
97
Puanları
1
Yaş
49
Arkadaşlar merhaba

Şişe yıkama makinası hazne seviye kontrolü için ENTES SSRC-04 sıvı seviye rolesi kullanıyorum.Ayrıca yıkama kimyasalı kullandığım için sürekli hassasiyet problemi yaşıyorum.Kısa sürelerde roleyi, probları, kabloları, bağlantı elemanlarını sürekli yeniliyorum.Fakat seviye düştüğünde ortam sıcak olduğu için kontrol operatörü olmadığından sorunu farkettiğimizde iş işten geçmiş oluyor.Sizden istediğim, bana yardımcı olabilecek hassas role, bahsettiğim hatta problem ne olabilir ?, Omron sıvı seviye rolesi tavsiyesi var ne dersiniz ? Benzer sorun yaşayan ve önerisi olan varsa dinlerim.şimdiden teşekkürler

Mehmet
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Seviye kontrolü yapılacak sıvı haznesi dar mı? Şamandıra girmez mi?
 
Plastik kaplı elektriği açıp kapatan şamandıradan bahsediyorum.
 
bencede en ıyısı samndıra..
 
Cevaplar ve yardımınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Konuyu açmak gerekirse kullandığım tankım 200x150x60h ebatlarında kapalı devre bir tank.Üst kapak konik olarak kapatılmış, pompanın bastığı su şişeleri yıkadıktan sonra konik üst kapağın üzerine dökülüyor ve kenarlara giden su tekrar tanka geri dönüyor.Benim tankı içine müdahale edebileceğim tek yer 20x20 ebatlarındaki tahliye kapağı.Burasıda tankın en ölü noktası.Diğer taraftan tankım paslanmaz ve tank içinde suyu ısıtma amaçlı serpantin döşeli.Suyun sıcaklığı ortalama 75 C civarında ve ayrıca temizleme solisyonu kimyasal kullanma zorunluluğum var.Bu kimyasal paslanmaz harici her metali aşındırarak zarar veriyor.Uzun süre hiç bir metal buna dayanamaz.Ortamda oluşan sıcak havayı ve buharı tahliye etmek için makinanın üst tavanına sürücü ile motor/fan bağladım ki ortamda kalan su/kimyasal buharını dış ortama atıyorum aksi halde buhar bile çevreye zarar veriyor.Buna göre önerinize gelince;

1- Şamandra bağlayamam, herhangi müdahale etmem gerektiğinde tankın içine ulaşamıyorum.
2- Kimyasala dayanıklı paslanmaz şamandra bulabilirmiyim bilmiyorum.
3- plc.de role seviye kontaklarına ihtiyacım var.Bu role sayesinde yıkama için yukarı su basan pompayı, seviye durumuna göre by-pass çalışması gerektiğinde valfleri, su sıcaklığını seviye durumuna göre buhar takviye valfleri, tüm makinayı, tankın seviyesi düştüğünde su takviyesi yapması için valfi ve hat basıncı transmitteri, alarm devreleri, sinyalizasyon, hattın devam eden ve öncelikli makinaları gibi bir sürü olayı kumanda etmeli ki bir tek şamandra ile bunları kumanda edemem sanırım.

Bilmeden ahkamda kesmek istemem ama şamandrayı kabulde ettiremem sanırım.

Uzun lafın kısası bana hassasiyeti yüksek, kaliteli sıvı seviye rolesi lazım ve en verimli prob sistemi nasıl olmalı.
2 tane buldum, sipariş ettim gelecek ama tecrübem yok.

Omron 61F-GP-N8 8 pin soket montajlı kontrolör ve Omron 61F-D21T iletken seviye kontrolörü

Cihazları kullanan varmı acaba fikir vermesi açısından ?

Mehmet
 
Takınızın durumunu anlayamadım ama tankın üst kısmı müsait ise ultrasonik seviye sensörleri kullanabilirsin.degişik tip ve modelleri var.araştırıp sistemine uygun olanı takarsan (şamandıra sisteminden) daha fazla verimli olur.kolay gelsin.
 
bu konuda bende yıllar oldu sorun yaşadım problemı tanka paralel cam boruyla çozdum borunun içine manyetık bır top içi boş sudan hafıf su yukseldıkçe topta yukselıyordu ıstedığım noktaya gelınce readel anahtarla bılgı aldım ben emeklı oldum o kurumdan 15 yıl oldu sanırım daha çalışıyordur:)
 
Telemecanique zelio yu kullanıyorum ama senin sorununun probdan kaynaklandığını zannediyorum. Yine de zelio ve orjinal propları iyidir. Yerli röleler probun erimesine sebep oluyor, sanırım kullandıkları voltaj probu elektroliz yapıyor. 1 ay geçmeden paslanmaz prop erimeyebaşlıyor. Ultrasonik kesin çözüm ama çalışma koşullarını kontrol etmeni tavsiye ederim. Aşırı sıcak ve kimyasallar proba zarar verirse sadece probu değiştirerek devam edersin ama ultrasonic sensörü değiştirmek pahalıya malolabilir. Birde ultrasonic sensörü kapalı ve basınçlı kaplarda kullanamazsın diye biliyorum. Net bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,943
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst