sıvı püskürtme sistemi( acilen yardım)

necmettind

Üye
Katılım
30 Kas 2006
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var. pic kullanarak , kondaktör ve röle vasıtasıyla motoru çalıştırıp yola sıvı püskürtme sistemi nasıl yapılabilir. daha doğrusu , kondaktörü pic e baglayıp, ordan röle bağlantısını yapıp motoru sürmem mümkünmü? veya bu sıvı püskütme sistemini başka nasıl yapabilirim?
bi başka sorumda kondaktör ve röleler kaç voltta çalışıyorlar ve bunlar motoru nasıl çalıştırıyorlar?
bu konuda bilgisi olanlar yardım ederlerse çok sevinirim...lütfen..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kontaktörlerin değişik gerilimler ile çalışan çeşitleri bulunuyor

Örnek:

24volt
42volt
48volt
110volt
220volt
240volt
380volt
415volt
440volt

gibi çeşitleri mevcuttur piyasada en çok 220volt ve 24 volt kontaktörler tercih edilir
 
basit bir diagram gösterirsen derdinianlatabilirsin sanıyorum.

besleme gerimi kaç volt

pic gereklimi

nedir nedeğildir

?????????
 
hocam konuyu analatayım. izmirde kurulmuş bir sistem var.sistemde, yağış,sis,sıcaklıl ve buz sensörleri var. bu sensörler, datalogger(veri kaydedici) aracılığıyla control merkezine iletilmektedir. benim istediğim, yolda buzlanma olduğu zaman ,yola otomatik olarakbuz çözücü sıvı püskürtmem. bu sistem için neler gereklidir?
sistemin kurulması için ,hem mikroişlemci tarafı hem elektriksel tarafı nasıl yapabilirim?mikroişlemci vasıtasıyla pompa sistemini nasıl çalıştırabileceğimide söyleseniz yeterli olabilir? en azından sistemin bu tarafını yardım ederseniz çok sevinirim.
saygılarımla...
 
walla anladığım kadarıyla ne elektronik ne elektrik konusuna vakıf değilsin .araştırmana yardımcı olmak için kabaca bi tarif edeyim .
a)ilk olarak bir bilgisayardan alacaksan verileri rs232 bağlantısı konusunu araştır.arabrim ve bilgisayar tarafından gerekli olan program arabirimi için visual basic yada C veya delphi pratik olarak nasıl haberleşilir pic ile onu araştır.
b) diğer adımın ise pic ile kücük bir dcmotoru çalıştırmayı ögren
c) bunları çözdüğünde zaten bişi kalmıyor pic ile motor çalıştırdığın gibi 5v kontrol voltajlı bi mini röleyi çalıştırabilirsin bu röle ilede ister 24v ister 220v kontaktörleri kontrol edebilirsin...
neden bukadar kapsamlı çünkü bunları bilmez isen cıkacak pürüzleri çözemezsin ve kimsede sana oturup profesyonelce hazırlanmış komple bi sistemi hazırlamaz bunun için acuk vakit harcaman lazım ama basit bi devre yani bi butona basayım 220v pompa vb çalışssın dersen çizilir o basit iş ama güzel olssun dersen öğrenmen sart. buralardak insanlardan ve netten faydalana bilirsin ama beraber emek verecez ok ;)
 
kardeş bu ısı ölçüp pic yardımıyla kontrol edip sıvı püskürten devre karışık biraz pic'e hakim olman gerekiyor bi mühendis'e danış bence kolay gelsin pic f16844 sanırım işini görür ancak
 
selamın aleyküm ortak sen sabancının torunu bilemisin nası olcak bu dediğin :d

dostum bende bu işe 3 ay oldu başlayalı çok fazla bilgimde yok ama anladığım kadarıyla anlatim.

bence bu işi bi röle bi valf bi piston bide sıvıyı neyle verceksen o... çözersin

picle röleyi sürersin röle ilede valfe 24 verirsin valflede pistonu aç kapa yaparsın piston açıldığında artık ne kullanıyosan onu kontrol edersin belki saçma bi fikir oldu ama...

picde anlamam nası olur ama plc deseydin ısıyı nası alcağınıda söylerdim.
 
Arkadaşım öncelikle sana şunu sormak isterim bu işi pic'le yapmak istiyorsan arkadaşalarıma katılıyorum pic'e bayağı hakim olabilmen pic'in input olarak ne düşünüyorsun birde çıkiş olarakta şunu yapabilirsin direk picten röleye çıkış yaparsan o picten hayır gelmez arkadaşım öncelikle bir transistör sürecekcin transistörün çıkışıyla 16A 4 kontak röleyi süreceksin daha sonrasında ise kontaktörü süreceksin anlıcan kontaktörün beslemsini röle üzerinden geçireceksin ve motora giden R,S,T kontaktör üzerinden motora bağlayacaksın arkadaşım eğer pic kullanmakta çok marifetli değilsen inputları ve outputları net olarak söyle sana kolay bir proje çizeyim onu yap çalışır kardeşim saygılarımla....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst