Sınav sorularıma yardım?

Katılım
25 Haz 2013
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
28
meslek lisesi elektrik elektronik son sınıf öğrencisiyim ve okulum sorumluluk sınavımı verirsem bitecek.fakat yıl boyunca plc den pek birşey öğrenemedim bu yüzden sınavdan düşük alıcam diye korkuyorum ve sizden yardım etmenizi istiyorum.bu arada sınavım yarın saat 2 de.sorular şunlar :

1-Röle çıkışlı 220v beslemeli plc nin giriş bölümüne start,stop butonu ve üç uçlu endüktif sensör bağlayın.çıkış bölümüne ise 220v luk lamba , 20 Amper akım çeken bir fazlı motor bağlayınız.

2-16 giriş ve 8 çıkışlı bir plc ye bir adet ek ünite bağlıdır.ek ünite 8 giriş ve 8 çıkışlıdır. Bu sistemin tüm giriş ve çıkışları nasıl adreslenir?

3-üç fazlı asenkron motorun devir yönü değişimi plc ile yapılıyor. ileri buton I0.0 , geri buton I0.1 , stop I0.2 de bağlıdır.çıkışlarda ileri kontaktör Q0.0 , geri kontaktör Q0.1 de bağlıdır.Ladder şemayı SET-RESET komutlarıyla çiziniz.

4-Üç fazlı asenkron motorun otomatik yıldız/üçgen yol verme işlemi plc ile yapılacaktır.giriş ve çıkışların durumunu kendiniz düzenleyin.sadece ladder şemasını çiziniz.

Sorular bu kadar.Yardımlarınızı bekliyorum ve yarına kadar online kalacağım.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
en azından bi kaçını yapıp buraya koyamaz mısınız?pek vaktinizi alacağını sanmıyorum.
 
4. sorunun cevabı YILDIZ ÜÇGEN FARKLI ŞEKİLLERDE YAPILABİLMEKTEDİR. Ek olarak şunu söyleyim forumda PLC konusunda o kadar çok döküman ve problem çözümü vs varki hazıra konmaktansa bunları inceleyip çalışsaydın kendi sorularına kendin cevap verebilirdin. kolay gelsin
pky2k.jpg
 
haklısınız şimdi araştırmaya başlıyorum fakat yinede yardımınızı istemek zorundayım. emeğiniz için teşekkürler.
 
1. soruyu kabaca çizdim. nerelerde hata olduğunu bana söyleyebilir misiniz acaba? sensörden ve röleden emin değilim.
 

Ekli dosyalar

  • DSC_0066.jpg
    DSC_0066.jpg
    91.3 KB · Görüntüleme: 37

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst