Sick marka dx35 mesafe ölçüm sensörü hız bilgisi nasıl alınır?

Kadir bey
Sayın elektronikmuh ustamız sizin için kodu yazmış zaten.Sizde biraz daha çaba gösterip çalışsanız iyi olmaz mı?Yapmanız gereken değişkenleri tanımlayıp kodun aynısını yazmanız.Copy-paste yapsanız bile Tia protal zaten tagleri tanımlamanızı isteyecek sadece.Son attığınız resimde ne yapmak istiyorsunuz anlayamadım?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sahin Bey
Özürdilerim Ben SCL bilmediğimi söylemiştim attığım resmin bu olduğunu sanıyordum ama boş resmi atmışım .

VAR-----END_VAR komutları scl de çıkmıyor hata gösteriyor. VAR----END_VAR----IF--END_IF gibi komutlar doğrumu bende bu komutlar gözükmüyor yazdığım zaman gelmiyor . 1200 cpu o komutu desteklemiyor belki bilmiyorum ondan sürekli birşeyler soruyorum. eğer soru sorarak hata yapıyorsam özürdilerim. Sabrınızı zorlamışım cahilliğimle burada
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    142.4 KB · Görüntüleme: 37
Tia portalda var ---end var yapma.SampleValMM diye bir değişken tanımlaman lazım.Bunun üstüne sağ tıkla define tag kısımına tıkla ordan global variable ve değişken türünü real seç.Diğer değişkenler içinde yap.Bir fonksiyon bloğu oluşturmuşsunuz.Burada sample newmm değişkenini input olarak ataman lazım.Speed değişkeninde out olacak.
1200 cpu scl özelliğini destekliyor.Step 7 ile arasındaki fark sadece değişken tanımlama.pek bir fark yok.

İlk resimde FB'nin giriş çıkış ve staticde yer alan değişkenleri tanımlanıyor.
İkinci resimdeki kodu yazın.Üçüncü resimde FB çağırılıp giriş ve çıkışları tanıtın.
57974
57975
57976
 
Merhaba arkadaşlar eğer sensörüm digital bir sensör ise hızı nasıl hesaplarım. yardımlarınızı rica ederim.
 
Merhaba benimde bir problemim var devrini ölcmek istedigim bi bant var. Bant dönüyor sivicim var üzerinde.yani bant tamburu her turda 1 puls veriyor. Dönüyor bilgisini ayarladım fakat bana dk/devir lazım yardımcı olabilirmiainiz???
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,187
Kullanıcılar
449,828
Son üye
berkayerdem

Yeni konular

Geri
Üst