sıcaklık kontrol

sonbeg

Üye
Katılım
20 Haz 2011
Mesajlar
46
Puanları
1
merhaba bir sistemin 3 ana bilgisayarı var ve bunları bir kabin içerisinde topladım bu kabin için 4 tane fan bırakmayı düşünüyorum bunları kabin sıcaklığna göre nasıl çalıştıra bilirim yardımcı olursanız sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kabin içine, sprıallı (kuyruklu) termostat yerleştirin. Deneyerek, 20-30 C da calısacak sekılde set edin, b ır kontaktör cektırıp, fanları calıstrınız. Tabii, fanlar içinde, bir sigorta koyunuz.
 
teşekkür ederim peki bu fanları ısı arttıkca tek tek çalıştırmak mümkünmü
 
Basitçe her fan için 1 adet olmak üzere 4 adet termostat (setlerini art arda ayarlayarak) kullanılabilir.
Diğer yolda analog girişine ptc, pt100 v.s. bağlanmış bir plc veya kontrolör kullanarak sırasıyla sürebilirsiniz.
Kolay gelsin.
 
fan kontrol cihazları var bir tane ondan al istediğin gibi ister zamanlar istersen sıcaklığa göre kontrol et arkadaşım...özellikle e-bayda bir çok çeşiti var
 
Bilgisayar kabinini fanla soğutmak zor olur. pano tipi küçük klimalardan almanı öneririm.
 
teşekkür ederim verdiginiz cevaplar için
 
pcleri koydugunuz kabin bilgi işlem odasi gibi biryerdemi? Eğer öyleyse pano içine bir fan koy ve odaya klima koy. Odayıda güneş ışıklarına karşı koru. Isı sorunu kesin çozersin.. Enerji maliyeti, server lerin şişip sistemin durmasından ucuz geliyorsa sadece dedeğin gibi fan koyar gecersin. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst