Sıcak su akümülasyon tankı rezistans arızası

kenan_37

Üye
Katılım
8 Kas 2012
Mesajlar
276
Puanları
1
Konum
kastamonu
merhaba arkadaşlar hastanemizin sıcak su ihtiyacını karşılayan 1000 litrelik akümülasyon tankına takılı 10 kw gücünde trifaze rezistans en fazla 15 bilemedin 20 gün çalışıp sonra patlıyor.sorun ne olabilir.
 
Muhtemelen ,

Yüksek voltaj , kalitesiz rezistans , termostat arızası , yüksek sıcaklıkta çalışma

nedenlerini sıralayabiliriz. En sık karşılaşılan problem kalitesiz rezistans.
 
termostat arızalıdır,sürekli çalışır , bu durumda resistansın etrafında buhar cavitasyonu oluşur ve kuru çalışmadan dolayı patlar,
 
Bence o calistiginiz hastanede Şebeke girişinde bir aritma sistemi olmali.

Yoksa olmali.

Varsa calismiyor.
 
su arıtma ile bu arızanın ilgisini nasıl kurdunuz acaba?

Kireclenme rezistanslarin yuzeyinde ince katman şeklinde başlar kalinlasarak devam eder. Isi iletkenligi cok iyi degildir. Bu nedenle kirec olusumu arttikca rezistans ic sicakligi yukselir. Buda rezistanslarin arizalanmasinda buyuk etkendir.

Arkadasimiz kireclenmeye karsi dayanikli rezistans ariyor. Asil onlem kireclenmeyi onlemek. Hastanede calistigini soyledi. Buyuk isletmelerde kirec icin onlem alinmazsa kisa surede kazanlar boylerler ve sicak su tesisatları hizli sekilde tikanacaktir. Genelde sularimiz kireclidir. Bu tur buyuk tesislerde aritma sistemi kurmak ve bu sistemi calisir sekilde tutup bakimlarini yapmak uzun vadede sistemi koruyarak ciddi maliyetlerin olusumunu engellemektedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst